Ghidul AUTO SOFT pentru anvelope de iarnă bine întreținute

AUTO SOFT

Conceptele inovative de proiectare și fabricare ale anvelopelor de iarnă ne ajută să ne bucurăm din plin de performanțe cum n-am mai experiementat până acum. Iar pentru că frigul pune deja stăpânire pe carosabil, este timpul să alegem setul de anvelope de iarnă care ne va ajuta să ne bucurăm din plin de frumusețea drumurilor de iarnă.

Prin alegerea unui set de anvelope de iarnă durabil și performant de la AUTO SOFT respecți standardele mașinii tale. În același timp, atunci când achiziționezi un set nou de anvelope iarnă trebuie să ții cont de câteva sfaturi care te ajută să folosești corect anvelopele de iarnă și care îți vor aduce 100% perfomanță. Iată ce-ți recomandă specialiștii AUTO SOFT în acest sens.

  • Anvelopele de iarnă noi au nevoie de o perioadă de rodare

După achiziționarea și montarea unui set nou de anvelope iarnă, cauciucul au nevoie de o perioadă de rodare de între 500 și 1.000 de kilometri. În acest timp, anvelopele de iarnă se vor așeza pe mașină și vor căpăta pe banda de rulare textura optimă pentru un rulaj performant.

Atunci când sunt noi, anvelopele au un strat lucios pe banda de rulare. Acest lucru se întâmplă pentru că atunci când sunt fabricate, majoritatea pneurilor sunt făcute într-o matriță care este tapetată cu un strat neaderent pentru a putea desprinde roata. O mică parte din acest agent lucios de desprindere rămâne pe anvelope. De aceea, pentru ca noul set de anvelope de iarnă să aibă performanță maximă, acest strat lucios trebuie să se uzeze în timp. În această perioadă de rodare este recomandat să circuli cu viteză moderată.

AUTO SOFT

 

  • Dacă achiziționezi doar două anvelope de iarnă noi, montează-le pe puntea din spate

Dacă în noul sezon rece ai nevoie doar de două anvelope de iarnă noi pentru mașina ta, indicat este să le montezi pe puntea din spate a mașinii. Fie că mașina are tracțiune față, spate sau integrală, montajul anvelopelor de iarnă noi pe spate va asigura aderență maximă în viraje și va limita mult mai mult comportamentul supravirator al mașinii tale.

  • Mașina are nevoie de geometria roților după schimbul sezonier de anvelope

Pentru ca mașina să ruleze impecabil după montajul cauciucurilor de iarnă, recomandat este să apelezi la serviciul de geometrie roți care va asigura mașinii tale o direcție de rulare liniară. În plus, viața noilor pneuri va fi prelungită considerabil, iar sistemul de suspensie și direcție nu îți va face probleme.

  • Presiunea din anvelopele de iarnă trebuie verificată regulat

Presiunea din cauciucuri trebuie verificată în mod regulat, cel puțin o dată la două săptămâni, iar presiunea corectă poate fi măsurată când anvelopa este rece. Atunci când temperaturile încep să scadă, presiunea din anvelopele de iarnă începe să scadă la rândul ei pentru că aerul se comprimă mai mult când este frig. O presiune corectă asigură o distanță de frânare mai scurtă, stabilitate în curbe, o suprafață optimă de contact pe carosabil, zgomot redus de rulare, deformări mecanice mult diminuate și o durată de viață mare pentru anvelopele de iarnă abia achiziționate.

  • Stilul de șofat și viteza au un impact major asupra avelopelor de iarnă

Viteza excesivă are un impact negativ atât pentru șoferi și pasageri, cât și pentru anvelopele mașinii. În urma numeroaselor teste efectuate de specialiștii în domeniul auto, se arată că la 120 km/h o anvelopă se uzează de două ori mai repede decât în cazul unei viteze de 70 km/h, iar la 160 km/h anvelopa se uzează de 4 ori mai repede. De asemenea, frânările frecvente, șoselele sau drumurile dificile și accelerațiile bruște influențează negativ cauciucurile.

AUTO SOFT

Site-ul auto-soft.ro îți stă la dispoziție cu informații utile, consultanță gratuită și produse diverse, perfect adaptate pentru tipul de mașină pe care îl deții și pentru stilul tău de a șofa. Iar în punctele de service AUTO SOFT din București vei regăsi servicii de specialitate, dedicate roților mașinii tale.

 

Adaugati comentariu