Giulietta, maşina unui secol de Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulietta deschide o nouă era pentru Casa din Milano şi porneşte în România de la un preţ care se doreşte a fi in impuls pentru toţi cei care şi-au dorit dintotdeauna o Alfa Romeo veritabilă: 17.900 Euro cu TVA.

Inspirată de una dintre cele mai de succes Alfa Romeo din toate timpurile – Giulietta anilor ’50, supranumită atunci “Logodnica Italiei” şi devenită alături de Fiat 500 un adevărat status simbol dar şi un personaj în unul dintre filmele cult ale unei generaţii, The Graduate cu Dustin Hoffman – noua Giulietta este în prezent alternativa deopotrivă sportivă şi elegantă a maşinii de zi cu zi, cu aluzii subtile, dar puternice, la supercarul Alfa 8 C Competizione.

La exterior moşteneşte toate genele Alfa Romeo şi le completează avangardist cu o serie de caracteristici noi, distinctive. Partea frontală în forma de trifoi este reinterpretată prin prizele de aer şi farurile cu LED şi funcţiune DRL (lumini de zi). Liniile caroseriei amintesc de cele ale unui coupe şi fac trecerea spre o parte posterioară ce inspiră stabilitate şi se armonizează cu designul general prin prin blocurile de lumini, de asemenea cu tehnologie LED. Dimensiunile sunt cele ale unei compacte, cu un portbagaj de 350 de litri, utilizabil în totalitate. La interior, liniile sunt fluide, panoul de bord este configurat după cel de la Alfa 8 C Competizione iar materialele mizează pe calitate şi o notă de exclusivitate. 

Motorizările, în număr de cinci, includ propulsoarele pe benzină 1.4 T-Jet 120 CP şi 1.4 MultiAir 170 CP, cele diesel Multijet de 1.6 105 CP, 2.0 140 CP şi 2.0 170 CP. Vârful de gamă este motorul 1.8 T 235 CP Quadrifoglio Verde, o emblemă în forma de trifoi cu patru foi purtată de toate modelele Alfa Romeo de competiţie, un simbol al supersportivităţii, acum accesibil şi pentru o maşină de serie.

Siguranţa este acreditată prin cele 5 stele EuroNCAP, Giulietta fiind generic intitulată cea mai sigură compactă din istorie şi asta datorită inovaţiilor ce o poziţioneză în topul clasei sale. Tehnologic, este o evoluţie pe toate planurile: de la selectorul DNA, la diferenţialul Electronic Q2, la şasiul cu elemente din aluminiu, o noua generaţie de servodirecţie electrică dual pinion, o nouă arhitectură a suspensiilor bazată pe o structură McPherson cu elemente din aluminiu şi, în general, o abordare modernă în privinţa tutror aspectelor. La nivel internaţional numărul de comenzi a depăşit 30.000 de unităţi în doar câteva luni de la lansare. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top