GLE Coupe – Alegerea sportivă

GLE Coupe

GLE Coupe – Alegerea sportivă. Mercedes-Benz combină două clase de mașini, fiecare cu stilul său distinct, pentru a crea un nou model, numit GLE Coupé. Natura sportivă a coupe-ului este dominantă fiind pigmentată cu caracteristicile tipice unui SUV robust.

O dată cu modificările substanțiale aduse lui GLE, Mercedes-Benz a diversificat gama cu un SUV-coupe. GLE Coupé combină atributele tipice unui coupé ca sportivitatea, dinamismul și agilitatea cu prezența impunătoare, versatilitatea și robustețea unui SUV.

Tracțiunea integrală 4MATIC cu distribuție 50-50% a cuplului între punțile față și spate, și trenul de rulare adaptiv Dynamic Select cu patru programe (Comfort, Sport, Slippery și Individual) sunt standard la toată gama. La versiunile AMG se mai adaugă și modul Sport+.

GLE Coupe – Alegerea sportivă

Suspensia pneumatică AIRMATIC cu funcție adaptivă ADS plus este standard la cele trei versiuni AMG și la GLE 500 4MATIC fiind opțională la 350 d 4MATIC și 400 4MATIC. Modelele de top AMG 63 și AMG 63 S au și un sofisticat sistem de bare stabilizatoare anti-ruliu active numit Active Curve System, care reduce foarte mult ruliul în virajele rapide (opțional la AMG 43). Spre deosebire de rivalii săi, Mercedes-Benz a reușit să rezolve elegant conflictul dintre linia de coupé a acoperișului și spațiul destinat pasagerilor din spate.

GLE Coupe

GLE Coupé este în primul rând și un coupé, dar el trebuie să răspundă necesităților de confort și spațiu din acest segment pentru patru pasageri. Astfel, linia acoperișului coboară moderat spre spate și nu abrupt, luneta este mai înclinată decât la GLE, dar nu exagerat și în acest fel, pasagerii din spate se bucură de o înălțime interioară confortabilă.

În plus, bancheta spate este poziționată la o înălțime optimă, iar unghiul dintre șezut și spătar este ideal. Și pentru că un coupé nu exclude valorile practice, prin rabaterea spătarului banchetei spate se crează o suprafață perfect plană de încărcare iar volumul portbagajului are valori record pentru acest segment fiind cuprins între 650 și 1.720 litri.

Mercedes-Benz oferă șase versiuni de motorizare pentru GLE Coupe

Trei dintre cele șase versiuni sunt AMG, declarația de sportivitate fiind susținută și de jantele de minim 20 de inch și de scaunele sport disponibile standard. De altfel, echiparea standard este peste nivelul rivalilor săi incluzând pe lângă opțiunile enumerate mai sus și sistemul multimedia Audio 20 cu display de 8 inch, sistemul de faruri inteligente cu LED, climatizare automată THERMATIC și sistem KEYLESS-GO.

Mercedes-Benz oferă șase versiuni de motorizare pentru GLE Coupe: dieselul de 3 litri și 258 CP și patru propulsoare pe benzină, toate bi-turbo: V6 de 3 litri și 333 CP (GLE 400 4MATIC), V6 de 3 litri și 367 CP (AMG 43 4MATIC), V8 de 4,7 litri și 455 CP (GLE 500 4MATIC) și V8 de 5,4 litri în două trepte de putere (557 și 585 CP) la AMG GLE 63 și AMG GLE 63 S. GLE Coupé este disponibil cu liniile AMG Line și Exclusive care pot fi personalizate cu pachete de design Night și design Exclusive.

GLE Coupe

Adaugati comentariu