GM prezintă primul airbag frontal central

General Motors va prezenta primul airbag frontal central din industria auto: un sistem proiectat pentru a asigura protecţia şoferului şi a pasagerilor din faţă în cazul unui impact lateral în care ocupantul scaunului de pe partea opusă impactului este cel afectat.

Airbagul frontal central va fi montat pe autovehiculele crossover de dimensiuni medii Buick Enclave, GMC Acadia, şi Chevrolet Traverse, an model 2013. Această nouă funcţie de siguranţă va fi inclusă în dotarea standard a modelelor Acadia şi Traverse prevăzute cu scaune cu reglare electrică, precum şi pentru toate modelele Enclave.

Airbagul frontal central este declanşat din partea dreaptă a scaunului şoferului şi este amplasat între scaunele din faţă, aproape de partea centrală a autovehiculului. Acest airbag tubular are rol de reţinere în cazul impacturilor laterale atunci când şoferul este singurul ocupant din faţă, absorbind în acelaşi timp energia de impact dintre şofer şi pasagerul din faţă în cazul unor impacturi laterale din ambele părţi. Airbagul poate asigura, de asemenea, o protecţie optimă în cazul accidentelor soldate cu rostogolirea autovehiculului.

„Montarea airbagului frontal central nu reprezintă o prevedere a legislaţiei federale şi niciun alt airbag din dotarea autoturismelor existente în prezent pe piaţă nu asigură nivelul de reţinere şi protecţie oferit de acest airbag pasagerilor din faţă,” a declarat Scott Thomas, inginer şef în cadrul departamentului Sisteme avansate al GM.

Se estimează că airbagul frontal central va contribui la creşterea performanţelor autovehiculelor în cadrul testelor de impact în care este implicată şi o a treia persoană. Ediţiile an model 2012 ale modelelor crossover de dimensiuni medii au obţinut punctajul maxim de 5 stele pentru impacturile laterale şi per ansamblu în cadrul Programul de evaluare a autovehiculelor noi al NHTSA şi au fost incluse în topul celor mai sigure autovehicule 2011 de către Institutul de asigurări pentru siguranţa traficului pe autostradă.

„Airbagul frontal central are un adevărat potenţial de salvare a vieţilor umane în cazul impacturilor laterale”, a declarat Adrian Lund, preşedintele Institutului de asigurări pentru siguranţa traficului pe autostradă. „Companiile GM şi Takata trebuie lăudate pentru spiritul inovator.”

Adaugati comentariu