GMC Hummer EV: Revine Hummer ca model electric cu 1000 CP

GMC Hummer EV

Marca GMC a lui General Motors va readuce în actualitate legendarul Hummer în toamna lui 2021 doar ca model electric. General Motors a anunțat la finalul lunii ianuarie 2020 revenirea lui Hummer. Acum dă primele detalii despre noua platformă electrică și despre noua grilă a radiatorului a modelului care se va numi GMC Hummer EV. 

Noul model se va vinde sub marca GMC și se va numi GMC Hummer EV. Acesta se va prezenta oficial pe 20 mai 2020 la uzina GM Hamtramck din Detroit.

Practic, marca Hummer, care GM a cumpărat-o în 1999 de la AMG General a dispărut,iar GM folosește acum numele de Hummer pentru model care este inclus în gama GMC, marcă de tradiție a lui GM.

GM investește 2 miliarde euro în această uzină pentru a o converti la proiducția de modele electrice. Pe lângă Hummer EV și pick-up-uri electrice, aici se va produce și un vehicul complet autonom (un Robotaxi) și un SUV electric Cadillac până în 2023.

Uzina Hamtramck va ajunge în 2024 la 80.000 unități pe an. GM are în plan și construcția unei fabrici de baterii în Ohio și vrea ca până în 2023 să ofere 20 modele electrice pe piață.

Până la  1.000 CP și 15.000 Nm

Ne-am făcut o primă idee despre cum va arăta viitoarea grilă a radiatorului la noul GMC Hummer după ce am vizionat clipul publicitar de la Super Bowl din 2 februarie 2020.

Grila radiatorului păstrează caracteristicile tipice Hummer cu barele cromate verticale și inscripția Hummer dar farurile sunt mai îngustre și grila este iluminată. În fotografia pe fundal negru se mai observă capota profilată și oglinzile mai mici decât la vechiul model.

Noul GMC Hummer EV se bazează pe o platformă electrică complet nouă numită BEV3 având o arhitectură a bateriei numită Ultium.

Astfel, bateria este modulară, putând fi oferite capacități între 50 și 200 kWh.  Bateria dispune de tehnologie de 800V ca și Porsche Taycan și se poate încărca de la stații DC de până la 350 kW. Autonomia maximă cu bateria mare de 200 kWh este de 650 km.

Hummer va avea două motoare electrice, unul la puntea față și unul la puntea față.
Pe aceeași platformă va exista și un pick-up de la GMC care va avea trei motoare ce funrizează în total 924 CP (680 kW): câte 250 kW pentru fiecare motor spate și 180 kW pentru motorul din față.

GM a precizat că modelele de top cu motoarele cele mai puternice ar putea ajunge de la 0 la 96 km/h în doar 3 secunde.

Noul GMC Hummer EV va avea în versiunea de top o putere de 1.000 CP, un cuplu maxim de 15.000 Nm și va accelera de la 0 la 96 km/h în numai 3 secunde.

GM promite că Hummer EV va oferi atât o ținută bună pe șosea dar și legendarele aptitudini off-road ale mărcii. Presa americană speculează că viitorul Hummer EV va fi oferit doar într-o serie limitată dar încă nu este nimic oficial.

Prețul lui GMC Hummer EV este estimat la 90.000 USD. Platforma BEV3 este flexibilă putând acomoda tracțiune spate, integrală sau spate.

Investiția lui GM vine în contextul în care piața de pick-up-uri electrice pare să aibă viitor. Tesla a prezentat Cybertruck, iar Ford a cumpărat constructorul Rivian cu 500 milioane USD care are gata o platformă electrică pentru SUV-uri și pick-up-uri.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top