Goodwood Festival of Speed: Debut dinamic pentru Alpine A110

Alpine A110, reeditarea modernă a legendarului coupe Renault, a debutat dinamic la cel mai mare eveniment auto al verii, celebrul Festival al Vitezei de la Goodwood – Goodwood Festival of Speed.

Un exemplar de serie vopsit în culoarea specifică Alpine, albastru electric, a defilat în fața publicului pe celebra urcare abruptă de pe domeniul lordului March, intitulată Hillclimb, condus de un pilot de încercări Renault Sport, care a părut să se simtă extrem de bine la volanul noului coupe cu motor central.

Construit integral din aluminiu, noul Alpine A110 are dimensiuni extrem de compacte (lungime 4,18 m, lățime 1,80 m, înălțime 1,25 m), o distribuție față/spate a maselor pe punți de 44:56% și tracțiune exclusiv spate. Singura transmisie disponibilă va fi o cutie automată cu ambreiaj umed și șapte trepte, furnizată de Getrag și recalibrată in-house de specialiștii Renault Sport.

Masa la gol nu va depăși 1.080 kg, propulsia fiind asigurată de un motor turbo de 1,8 litri, cu patru cilindri. Puterea maximă este estimată la 250 CP, iar accelerația 0-100 km/h la 4,5 secunde. Alpine are suspensii față și spate independente cu două brațe duble suprapuse

Alpine A110 Coupe va fi produs în uzina istorică de la Dieppe, primele 1.955 exemplare urmând să facă parte dintr-o serie limitată intitulată Premiere Edition. Prețurile pleacă de la 58.500 euro.

Adaugati comentariu