Goodyear lansează noua anvelopă Eagle F1 Asymmetric 5

Goodyear - Eagle F1 Asymmetric 5

Noua anvelopă introdusă de Goodyear – Eagle F1 Asymmetric 5: performanță și confort superioare.

Goodyear a anunțat lansarea noii generații de anvelope de Ultra Înaltă Performanță, prin modelul Eagle F1 Asymmetric 5. Gândită ca o anvelopă multifuncțională de vară, Goodyear utilizează tehnologii inovative care aduc îmbunătățiri semnificative la nivelul frânării pe suprafețe umede și manevrabilității pe suprafețe uscate, fără a compromite confortul la condus sau zgomotul scăzut la rulare.

Secretul capacităților multiple ale anvelopei constă în calitățile sale pentru vreme ploioasă, fără să se compromită aderența și manevrabilitatea pe suprafețe uscate. Datorită petei de contact concepută pentru a se extinde la frânare, contactul anvelopei cu șoseaua ajunge la un nivel asociat de obicei anvelopelor folosite pe pistele de competiție, ducând la scurtarea cu 4% a distanței la frânare pe suprafețe umede, comparativ cu cea a anvelopei Eagle F1 Asymmetric 3.

Eforturile Goodyear de a optimiza performanța se îndreaptă către reducerea rigidității din banda de rulare atunci când sunt trimise forțe laterale către aceasta. Precizia la viraje, nivelul crescut de aderență și accelerația curată și ușoară aduc îmbunătățiri manevrabilității pe suprafețe uscate. Reacția vehiculului în viraje este îmbunătățită, de asemenea, asigurând o experiență a șofatului mult mai comunicativă și de încredere.

Goodyear va introduce 51 de coduri de producție în perioada Februarie – Mai 2019, iar încă 10 vor fi introduse în perioada Iunie – Decembrie 2019. Goodyear va oferi dimensiuni de la 17” la 22” în diametru, de la 205 la 315 mm lățime și cu raport de aspect de la 50 la 25, ca posibile echipări pentru vehicule ca Volkswagen Golf, autovehicule de lux precum Mercedes C-Class și BMW Seria 3, dar și pentru versiunile standard Porsche 911.

Introducerea noii anvelope Asymmetric 5 va permite Goodyear să valorifice puternica creștere de 8,3 procente de la an la an a segmentului de anvelope de Ultra Înaltă Performanță pe jante de 17” și mai mari, înregistrată începând cu anul 2012, segment care reprezintă în prezent 22 de procente din volumul total al anvelopelor de vară. De asemenea, sunt așteptate creșteri în vânzări și pe segmentul superior de vehicule, de la 17,5 la 18,2 procente, până în 2023. Cererea pentru anvelopele de Ultra Înaltă Performanță în Nord-Estul și Sud-Estul Europei a crescut de la 18 până la 25 de procente de la an la an, încă din 2012, demonstrând relevanța apariției pe piață a anvelopei Eagle F1 Asymmetric 5.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top