GR Corolla, confirmată de o postare pe Reddit

Toyota GR Corolla autoexpert.ro

Se pare că după GR Yaris, Toyota se pregătește să producă și GR Corolla. Va fi un hot-hatch compact, ce va dezvolta 300 CP. Dar asta nu e tot!

GR Yaris e mai mult decât un hot-hatch. E o mașină de raliuri, în toată puterea cuvântului. Japonezii au făcut eforturi uriașe pentru a o produce și a o omologa. Astfel, au tăiat platformele GA-B și GA-C de la jumătate, au luat partea din față a primeia și pe cea din spate de la a doua, și le-au unit. Așa, au reușit să profite de agilitatea lui GA-B și de puntea multilink de pe spate a lui GA-C. Poți citi testul nostru cu măsurători complete în revista Auto Expert.

GR Corolla ar putea avea 300 CP

Acum, se pare că japonezii fac un pas mai sus. Pregătesc viitorul GR Corolla, pe care nu știm dacă îl vor ”trata” ca pe un hot-hatch, sau tot ca pe un model de raliuri în variantă de șosea. Informația a fost publicată pe Reddit de către un angajat al mărcii, care a asistat la întâlnirea dintre producător și dealerii din SUA. Pare-se că Toyota a fost nemulțumită de această scurgere de informații, pentru că documentul și întreaga postare au fost șterse de pe contul userului, la scurt timp de la publicare.

Toyota GR Corolla autoexpert.ro

În esență, trei lucruri erau specificate în acest post. Primul – că viitoarea versiune Gazoo Racing va dezvolta 300 CP. Al doilea, că va exista o versiune de competiții, care va renunța la bancheta spate. În sfârșit, se spunea că va exista ”și o versiune cu transmisie manuală”.

Dacă această versiune se va concretiza, atunci mă aștept la aceeași tracțiune integrală cu diferențiale Torsen de pe GR Yaris și, probabil, la același tratament, cu panouri de caroserie realizate din aluminiu și fibră de carbon. Dacă acestea se vor adeveri, atunci GR Corolla promite o dinamică mai bună decât a Hondei Civic Type R.

via Reddit

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top