Grand Duster: Noua Dacia Duster cu 7 locuri

Noua Dacia Duster va fi lansată în septembrie, la Frankfurt. Dincolo de modelul clasic, cu cinci locuri, Dacia va propune în premieră și o variantă cu șapte scaune și ampatament mărit, intitulată Grand Duster.

Așa cum anunțam încă din această primăvară, a doua generație a SUV-ului argeșean va fi oferită în versiuni cu cinci și șapte locuri. Cele două modele vor fi lansate separat, versiunea cu ampatament lung urmând să fie dezvăluită anul viitor, în timp ce noua Dacia Duster cu ampatament normal va fi deja disponibilă la vânzare din ianuarie 2018.

Grand Duster va înlocui în gama Dacia monovolumul Lodgy, segmentul MPV-urilor convenționale înregistrând un declin accentuat în ultimii ani. Dacia va urma, astfel, strategia adoptată de Peugeot, care a înlocuit crossover-ul 3008 și monovolumul 5008 cu două SUV-uri în adevăratul sens al cuvântului, noile 3008 și 5008.

A doua generație Dacia Duster va crește în dimensiuni, modelul convențional urmând să măsoare aproximativ 4,5 metri lungime, în timp ce Grand Duster va ajunge la 4,7 metri, pentru a acomoda cel de-al treilea rând de scaune.

Platforma pe care vor fi construite noile Duster și Grand Duster va fi complet nouă, comparativ cu modelul actual (mix de componente de la Logan și generația precedentă Nissan Qashqai). Astfel, noua Dacia Duster va prelua arhitectura modulară CMF a Alianței Renault-Nissan, folosită și de frații de concern Renault Kadjar și Nissan Qahqai/X-Trail. Duster va beneficia în continuare de punte spate independentă pentru modelele 4×4.

La capitolul motorizări, noua Dacia Duster se va baza pe ultima generație de unități TCe și dCi din banca de organe a grupului Renault-Nissan: 1.2 TCe cu patru cilindri și 125 CP sau chiar 130 CP și 1.5 dCi cu 110 CP. Marea noutate va fi dieselul de 1,6 litri și aproximativ 130 CP, care va deveni noul vârf de gamă.

Tracțiunea față va fi în continuare standard, opțional fiind oferite tracțiune integrală și o cutie automată EDC, cu dublu ambreiaj, disponibilă și pe prima generație Dacia Duster din martie-aprilie 2016.

dacia-duster

Adaugati comentariu