Grand Racing Legends: Eroii din motorsport pe marile ecrane

BMW aduce pe marile ecrane din România Grand Racing Legends, două proiecţii de documentare dedicate piloților de legendă Marin Dumitrescu și Alex Zanardi, eroi ale căror povești de viață au marcat generații întregi de fani ai sporturilor cu motor.

Prima producție, „Cursa vieţii mele”, îl are în prim plan pe Marin Dumitrescu, un pilot român cu peste 30 de titluri de campion, care a construit automobile de curse, a construit echipe de raliu, a format şi a influenţat destine de campioni, precum Ştefan Vasile, Titi Aur sau Claudiu David.

marin-dumitrescuMarin Dumitrescu şi-a început cariera imediat după finalul Celui de-al Doilea Război Mondial în curse de motociclete, apoi Jeep-uri militare modificate şi apoi în curse de viteză în coastă şi pe circuit. După întreruperea curselor de viteză de către regimul comunist, Marin Dumitrescu a fost unul dintre pionierii raliului românesc. Ultimul titlu a fost obţinut chiar în anul de retragere, 1976, cu un model Dacia – Campion Naţional Clasa VI în campionatul de viteză în coastă.

De la primele curse unde a participat ca spectator în Bucureştiul interbelic, la primele participări în competiţii de motorsport, automobile pregătite special, curse câştigate cu emoţie, până la Campionatul Naţional de Raliuri, „Cursa vieţii mele” este o călătorie în timp în frumoasa lume a sportului cu motor, un drum care a intersectat, influenţat şi creat destine de campioni şi, nu în ultimul rând, de oameni.

Pe 19 ianuarie, Marin Dumitrescu a împlinit 97 de ani, filmul produs de BMW România fiind cadoul minunat pe care întreaga lume a motorsportului din România este mândră să îl închine unui erou unic.

zanardiAl doilea film, No Limits, este povestea campionului paralimpic Alex Zanardi, pilot cu palmares redutabil în Formula 1 şi IndyCar şi a unei vieţi dedicate în totalitate sportului cu motor. Documentarul prezintă aventura lui în cursa de 24h de la Spa din 2015, performanță greu de anticipat după momentul de cotitură din 2001 – accidentul aproape fatal în urma căruia și-a pierdut ambele picioare.

Zanardi a găsit, însă, mereu puterea de a merge mai departe. În 2003 pilotează un monopost de curse şi din 2004 intră în Campionatul Mondial de Turisme (FIA WTCC) unde, până în 2009 obţine 4 victorii şi multe alte clasări în puncte. Se dedică sportului paralimpic şi obţine 2 medalii de aur şi o medalie de argint la Olimpiada de la Londra din 2012 şi reuşeşte ulterior să câştige mai multe titluri mondiale la această disciplină. În vara anului 2015 participă alături de Timo Glock şi Bruno Spengler, ambii piloţi cu un palmares bogat, în cursa de 24h de la Spa.

Cele două filme documentare vor fi disponibil publicului cu o primă proiecţie pe 9 februarie. Biletele pot fi deja rezervate pe site-ul Grand Entertainment: http://grandentertainment.ro/grand-cinema-more/show/grand-racing-legends

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top