Grevă la Fiat! Angajații sunt furioși că fabrica a dat bani ca Juventus să-l cumpere pe Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo Juventus Torino

Sindicatul care apără drepturile muncitorilor de la uzina Fiat din Melfi a anunțat că angajații vor intra în grevă în semn de protest pentru transferul starului Cristiano Ronaldo de la Real Madrid la Juventus Torino.

Real Madrid a confirmat mutarea fotbalistului care a câștigat Balonul de Aur și Liga Campionilor de câte cinci ori, în schimbul a 100 de milioane de euro. Ronaldo va câștiga 120 de milioane de euro în cei patru ani în care va juca în alb și negru. Calcio e Finanza anunță că, în urma transferului, Juventus a câștigat 160 de milioane de euro la bursă, iar capitalul clubului a crescut de la 665 milioane la 825 milioane. Clubul torinez este cotat acum la 730 de milioane de euro, iar acţiunile la bursă au crescut cu 16% în doar 30 de minute.

Știrea i-a înfuriat pe angajații supărați că nu au mai primit măriri de salariu, iar de-a lungul anilor, departamentele au fost afectate de concedieri masive. Astfel, greva la uzina din sudul Italiei va debuta dumincă, 15 iulie și se va încheia pe miercuri, pe 17 iulie.

“Este inacceptabil ca societatea să cheltuiască sute de milioane de euro pe transferul unui fotbalist, după ce ani de zile a cerut muncitorilor să facă sacrificii enorme”, se arată într-un comunicat publicat de organizația sindicală.

“Ni se spune că vremurile sunt grele. Și, în timp ce muncitorii și familiile lor strâng centurile din ce în ce mai mult, compania decide să investească într-o resursă umană atâția bani. Este corect ca o singură persoană să câștige milioane în timp ce pentru mii familii, banii nu ajung nici măcar până la mijlocul lunii?”, este mesajul angajaților transmis de Unione Sindicale di Base.

Juve consideră că investiția merită toți banii. Cristiano Ronaldo a marcat 450 de goluri în 438 de meciuri oficiale jucate la Real, cifre care îl fac cel mai bun marcator din istoria “galacticilor”.

 

Sursă fotomontaj: beinsport.com

Adaugati comentariu