Grupul BMW și-a dublat vânzările de modele electrice

BMW-i4-M50-autoexpert.ro

În primele șase luni ale anului 2022, Grupul BMW a vândut de două ori mai multe mașini electrice față de aceeași perioadă a anului trecut.

Grupul BMW a vândut 75.891 de mașini electrice (mărcile BMW și Mini) în primele 6 luni din 2022, de două ori mai multe decât în aceeași perioadă de anul trecut (creștere de 110,3%). Vânzările totale au scăzut, însă, cu 13,3% față de primele șase luni ale anului 2021. Pentru marca BMW, vânzările au scăzut cu 13,7%.

Creștere a vânzărilor de modele electrice pentru Grupul BMW

“În ciuda unui mediu foarte dificil, în prima jumătate a anului am reuşit să ne dublăm vânzările de automobile electrice la nivel mondial”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru clienţi, mărci și vânzări. “Nu doar modelele noastre electrificate inspiră clienţii din întreaga lume: Datorită portofoliului nostru de produse inovatoare şi durabile, marca BMW a fost din nou numărul 1 la nivel mondial în segmentul de automobile premium în prima jumătate a anului”, a continuat Nota.

BMW iX1

În prima jumătate a anului, BMW Group a livrat un total de 1.160.443 de automobile BMW, MINI şi Rolls-Royce. Acest an continuă să fie afectat de situaţia geopolitică din Europa de Est, de efectele carantinei intermitente din China şi de blocajele persistente ale disponibilităţii semiconductorilor.

Marca BMW a vândut un total de 1.016.541 de automobile la nivel mondial (-13,7%) în prima jumătate a anului. Modelele BMW Seria 4 au avut rezultate deosebit de bune, cu vânzări în creştere cu mai mult de jumătate faţă de anul anterior, la 58.805 de unităţi (+52,1%). Noul BMW X1 va fi, de asemenea, în showroom-uri din octombrie – disponibil pentru prima dată cu o propulsie electrică şi cu noul sistem de operare BMW 8 şi ecran central curbat BMW.

Grupul BMW a comercializat 184.553 de electrice și hibrizi cu încărcare la priză (PHEV) între ianuarie și iunie 2022, cu 20,4% mai mult decât în perioada similară din 2021.

Rolls-Royce Spectre
Rolls-Royce Spectre

Compania intenţionează cel puţin să dubleze vânzările de automobile electrice faţă de anul trecut şi, după primele şase luni din 2022, este pe drumul cel bun pentru a atinge acest obiectiv. BMW spune că a înregistrat peste 34.000 de comenzi pentru noul model electric BMW i4. Familia de modele electrice se va mări în 2023 cu BMW i5, Mini Countryman și Rolls-Royce Spectre.

Via BMW Group

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top