Grupul Hyundai-Kia a urcat pe locul trei în clasamentul mondial al producătorilor auto

hyundai -i30-nDriveN-1 Hyundai-Kia

Grupul sud-coreean Hyundai-Kia a devenit, în primul semestru din 2022, al treilea producător auto mondial, grație comercializării a 3,3 milioane de vehicule.

Datele raportate de producătorii auto la jumătatea anului 2022 arată că, în clasamentul mondial, grupul Hyundai-Kia a urcat până pe poziția a treia depășind Alinața Renault-Nissan și Stellantis.

La finalul primului semestru din acest an prima poziție în clasamentul mondial al producătorilor auto în funcție de vânzări este ocupată, ca și în trecut, de Toyota. Grupul japonez a comercializat, conform datelor proprii, 5,1 milioane de vehicule.

Pe locul secund se află germanii de la Volkswagen, cel mai puternic producător european comercializând pe întregul mapamond 4 milioane de vehicule.

Hyundai-Kia, grup din Coreea de Sud, a urcat pe locul trei grație vânzării a 3,3 milioane de vehicule. Pe locul patru se află Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, cu 3,14 milioane de vehicule, iar pe cinci, grupul Stellantis, cu 3,01 milioane de unități.

În semestrul întâi din 2021, Hyundai-Kia ocupa locul 5, după Renault-Nissan și Stellantis.

La nivel european, grupul Hyundai-Kia ocupă tot poziția a treia, după Volkswagen și Stellantis. Conform datelor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), grupul Volkswagen a vândut în Europa 1,34 milioane de mașini, în timp ce Stellantis a comercializat 1,09 milioane, iar Hyundai-Kia 556.369 unități.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top