Grupul Renault, profit peste așteptări în 2021

Oficialii Renault au prezentat astăzi rezultatele financiare ale companiei. Profitul net a urcat la aproape 900 de milioane de euro.
Renault Talisman Initiale Paris autoexpert.ro

Într-un an marcat de pandemie, criză a semiconductorilor și probleme de aprovizionare, rezultatele financiare ale grupului Renault au depășit estimările analiștilor.

Conform datelor prezentate astăzi, Renault a revenit la profit în 2021, depășind așteptările analiștilor și stopând declinul din ultimii doi ani.

Producătorul auto a raportat un profit net de 888 de milioane de euro, peste estimările analiștilor care se așteptau la mai puțin de 820 de milioane de euro.

Rezultatul bun este generat de restructurarea majoră a activităților din ultimul an prin deja cunoscutul plan Renaulution anunțat de Luca de Meo la începutul lui 2021. Principalele obiective ale strategiei de restructurare sunt reducerea costurilor fixe și orientarea către modele mai profitabile și piețe mai ofertante.

„Grupul Renault și-a depășit cu mult obiectivele financiare pentru 2021 în ciuda impactului penuriei de semiconductori și a creșterii prețurilor materiilor prime”, a declarat CEO-ul Luca de Meo. El a menționat și că performanța a fost atinsă prin „disciplină financiară” și o strategie de a alege „valoarea în fața volumului”.

Profitul net raportat pentru 2021 vine după ce, în 2020, grupul Renault a înregistrat pierderi considerabile de peste 8 miliarde de euro, iar în 2019 pierderea netă a fost de 141 de milioane de euro.

Marja operațională a grupului de 3,6% a depășit, de asemenea, așteptările. Anterior, grupul țintise o marjă operațională de 2,8, aceeași înregistrată în prima jumătate a anului trecut.

În acest context, Renault a anunțat că nu va distribui dividente pentru 2021, însă va încerca să ramburseze în avans împrumutul acordat de statul francez.

– Test Renault Megane E-Tech Electric – Reîncarnare
– Înmatriculările Dacia în Europa au crescut cu peste 19% în ianuarie

Adaugati comentariu