Grupul Stellantis extinde autonomia vehiculelor sale electrice cu dimensiuni reduse

Grație unor modernizări ale anvelopelor, sistemelor de transmisie și pompelor de căldură, mașinile electrice cu dimensiuni reduse din grupul Stellantis își majorează autonomia.
Opel Corsa-e Stellantis

Grupul Stellantis, format din reunirea PSA Peugeot – Citroen cu Fiat Chrysler Automobiles, a majorat autonomia vehiculelor sale mici, complet electrice, cu până la 25 km.

Majorarea autonomiei cu o singură încărcare a bateriilor a fost obținută cu ajutorul unor modernizări la nivelul anvelopelor, al sistemelor de transmisie și al pompelor de căldură.

În acest context, vehiculele asamblate pe platforma e-CMP a grupului vor ajunge la clienți, începând din 2022, cu performanțe îmbunătățite la nivelul autonomiei. De exemplu, modelul Peugeot e-208 va beneficia de o creștere cu 22 km a autonomiei actuale putând parcurge astfel 362 km cu o singură încărcare completă a bateriilor.

De asemenea, SUV-ul de clasă B Peugeot e-2008 va atinge 345 km, o creștere cu circa 25 km a autonomiei.

La fel, Opel Corsa-e va avea o autonomie de 359 km, un câștig de aproximativ 25 km, iar micul SUV-ul Mokka-e trece de la 322 km la 338 km. Modernizarea are efecte și asupra modelului premium DS 3 Crossback E-Tense care câștigă 24 km, ajungând astfel la 341 km.

Pe lângă creșterile anunțate ale autonomiei în ciclul mixt WLTP, Stellantis anunță și că performanțele la temperaturi scăzute sunt mult îmbunătățite, cu câștiguri de până la 40 de km în ciclul urban la 0 grade Celsius.

Deși nu a fost anunțat nimic în acest sens este de așteptat ca și alte mașini ale grupului, precum cele ale mărcii Fiat, să beneficieze de aceste modernizări.

Adaugati comentariu