Grupul Stellantis își reorganizează producția din Italia

Fiat 500 Electric - Stellantis AFM

Grupul Stellantis va reorganiza complet activitățile uzinelor sale din Italia astfel încât la Torino să fie produse cât mai multe vehicule electrice.

Grupul Stellantis, rezultat din unificarea Fiat Chrysler Automobiles cu PSA Peugeot Citroen, pregătește o amplă reorganizare a activităților sale din Italia. Măsura este menită să sporească eficiența pe măsură ce producătorul de automobile face tranziția către vehicule electrice.

Printre primele detalii legate de acest proces care au ajuns în presa italiană se remarcă atribuirea unei noi platforme electrice uzinei din Mirafiori (Torino) astfel încât, alături de varianta electrică a modelului Fiat 500 să poată fi produse și modele electrice Maserati.

Marea uzină de lângă Torino va produce astfel, pe aceeași linie, atât mașini cu motoare termice cât și cu sisteme hibride sau commplet electrice. În viitorul apropiat aici vor fi asamblate Fiat 500, Maserati Levante, Maserati Ghibli și Maserati Quattroporte.

În acest context, uzina din Grugliasco are un viitor incert, însă oficialii Stellantis susțin că toți cei 1.100 de angajați din Grugliasco se vor muta la Mirafiori până în 2024.

Noile decizii privind uzinele de lângă Torino – Mirafiori și Grugliasco – vin după ce, în iunie, a fost decisă și reorganizarea celei mai mari fabrici din Italia a grupului Stellantis, cea din Melfi. Acolo, pe o singură linie optimizată, vor fi construite din 2024 patru vehicule complet electrice pentru mai multe mărci ale grupului.

Tot în Italia, compania va investi în dezvoltarea unei uzine de baterii pentru mașini electrice. Pentru asta, uzina din Termoli va opri producția de motoare pentru a se transforma în fabrică de baterii.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top