Gumball sosește mâine, pentru prima dată, în România. Prima oprire va fi în Piața Mică Sibiu, iar apoi mașinile vor porni spre București.

Am trăit s-o vedem și p’asta: Gumball 3000 va ajunge mâine în țară. După ce, în această seară, bolizii vor poposi în fața basilicii Sfântul Ștefan din Budapesta, mâine dimineață caravana va porni din nou la drum. Prima oprire din România este programată în Piața Mică din Sibiu, pe care miile de cai putere vor începe s-o invadeze de la ora 14.00. După o cafea și câteva poze, fugarii își vor lua din nou tălpășița, cu destinația finală București.

2016 Gumball 3000

Nota bene: în capitală sunt așteptați între orele 17.00 și 20.00, deci tocmai când se termină programul de lucru! Așadar, nu aveți nicio scuză să lipsiți din fața Palatului Parlamentului pentru a admira nu milioanele de euro care se vehiculează în clădire, ci pe cele parcate pe platoul din fața acesteia.

Celor care nu pot fi prezenți mâine, organizatorii le pregătesc un show veritabil sâmbătă: între 10 dimineața și 4 după-amiaza, mașinile vor aștepta cuminți să fie admirate și fotografiate în parcare, iar între 4 și 6 seara vor porni o paradă nemaiîntâlnită, cu iz de semi-slickuri și emisii ridicate de CO2.

Poate vă întrebați ce mașini se vor da în spectacol pe 7 mai. Sunt multe, prea multe pentru a le nominaliza. În schimb, vă puteți crea singuri o idee, urmărind filmul de la startul competiției, care s-a dat duminică, la Dublin.

Din această listă, vă puteți lua adio de la Gumpert Apollo. Pentru că nu toți șoferii devin piloți doar pilotând monștri de sute de cai, multe mașini s-au pierdut prin decor de-a lungul anilor. Este și cazul Gumpertului de anul acesta, care s-a salvat în ultimul moment din impactul cu un copac. În mod trist, însă, bolidul de 800 de cai putere a trebuit să abandoneze cu pagube minime.

Celor care vor veni în Sibiu și București pentru a da mâna cu vedetele, le spunem că la volanele unora dintre mașini vor fi și staruri precum ”mr. X to the Z Xzibit”, rapperul american cunoscut ca prezentator al emisiunii Pimp my Ride, David Hasselhof (fără colega de platou Pamela Anderson, din păcate) și Eve.

Surse foto: gumball3000.com, motonews.pl