Guvernul îngheață tarifele RCA pentru 6 luni

Scandalul RCA continuă. La o zi după ce Parlamentul a adoptat legea RCA, Guvernul anunță înghețarea prin ordonanță de urgență a tarifelor polițelor de asigurare obligatorie pentru șase luni.

„Pentru a rezolva problema pe termen scurt și pentru a da timp instituțiilor responsabile să implementeze acest nou cadru normativ, la propunerea transportatorilor și după consultări cu Consiliul Concurenței, vom veni în acest proiect de ordonanță cu propunerea de a îngheța prețurile primelor de asigurări obligatorii pentru o perioadă de 6 luni,” a anunțat la începutul sedinței de Guvern, Premierul Dacian Ciolos.

Potrivit prim-ministrului, ASF va avea ulterior obligația ca în termen de 30 zile să prezinte o grilă de calcul pentru costul mediu al poliței RCA. Acesta va reprezenta prețul de referință, stipulat și de noua Lege RCA votată de Parlament.

„Pe baza ordonanței, în termen de 30 de zile, ASF va trebui să vină cu un calcul al costului mediu pentru diferitele categorii de asigurări, care să fie prețul de referință pentru asigurări pe următoarele șase luni, prețul de referință la nivelul căruia să fie înghețat nivelul prețului pe care îl vor plăti asiguratorii.”

„În aceste șase luni să avem tot acest sistem de urmărire a prețurilor pus la punct, cu aceste calcule ale prețului de referință, care să fie facute publice și care să constituie, într-adevar, o referință pentru cei care fac asigurări, dar și pentru clienți”, a explicat Cioloș.

Adaugati comentariu