Guvernul pregătește un impozit pentru samsari

vanzari - Rabla Plus

Guvernul anunță modificări ale Codului Fiscal, ce vor include în premieră absolută și un impozit pentru samsari.

Astfel, conform unui proiect de lege, va fi reglementat “un regim fiscal distinct, aplicabil persoanelor fizice care transferă din patrimoniul personal, în cursul unui an, mai mult de două autoturisme”. Cu alte cuvinte, orice persoană care va vinde mai mult de două automobile pe an va fi obligată să achite contribuțiile sociale către stat pentru sănătate și pensii, urmând să fie încadrate automat în categoria persoanelor cu activități independente

Principala țintă a noului regim fiscal referitor la comercializarea autoturismelor sunt samsarii de mașini, Guvernul urmărind o diminuare a importurilor și înmatriculărilor de vehicule uzate, aduse din Europa de Vest.

Potrivit proiectului propus de Guvern, din veniturile anuale ale persoanelor ce vor vinde mai mult de două mașini timp de 12 luni calendaristice consecutive, fie ele samsari sau comercianți de bună credință, ar urma să fie scăzute cheltuieli forfetare estimate la 40 de procente. Suma rezultată, considerată venit net, va fi ulterior impozitată cu 35 de procente, care se vor împărți între contribuțiile sociale la pensii CAS și cele pentru asigurările de sănătate CASS.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top