Hamilton a reușit a treia victorie a sezonului

Lewis Hamilton a obținut a treia sa victorie din acest sezon în Marele Premiu de la Abu Dhabi. Hamilton a reușit astfel a 17-a victorie din carieră, după ce a mai câștigat în acest sezon alte două etape în China și Germania.

Pilotul Red Bull Racing, Mark Webber a incercat o strategie cu trei opriri, schimband pe anvelopele cu compozitie mai tare cu doar un tur inainte de final. Pilotul Force India, Paul di Resta a fost singurul care a incheiat avand o strategie cu o singura oprire, trecand de pe medii pe soft-uri in turul 27 si ruland astfel pentru 28 de tururi, pana la final, cu anvelopele Pirelli P Zero Galbene. Majoritatea concurentilor au mers pe o strategie cu doua opriri pentru cursa care a insumat 55 de tururi.

Hamilton a preluat conducerea in primul tur dupa ce proaspatul incoronat Campion Mondial, Sebastian Vettel s-a retras ca urmare a avariilor suferite la partea posterioara a monopostului, dupa ce un pneu s-a desumflat pe parcursul turului de incalzire. Cauza acestei desumflari bruste este investigata de inginerii Pirelli. Aceasta a dus la stoparea celor 19 podiumuri consecutive obtinute de Red Bull Racing, fiind de altfel prima data in 19 curse cand Vettel se retrage.

Ca de obicei, cursa din Abu Dhabi a avut startul la asfintit si finalul pe noapte, cu temperatura pistei stabilizandu-se la aproximativ 28 de grade Celsius, spre final. Aceasta a ajutat la prelungirea duratei de viata a anvelopelor, cele soft rezistand in medie 25 de tururi, iar cele medii aproximativ 30 de tururi. Cursa a fost caracterizata de o apriga lupta intre Hamilton si pilotul Ferrari, Fernando Alonso, care a urcat de pe pozitia a cincea pe cea secunda in chiar primul tur.

La ultima runda a schimbului de pneuri, Alonso a stat pe pista cu doua tururi mai mult decat Hamilton – ceea ce l-a adus suficient de aproape pentru a reusi sa-l depaseasca. Spaniolul a incheiat pe pozitia secunda, obtinand al zecelea podium in 2011 si primul pentru el in Abu Dhabi: singura cursa din epoca moderna in care nu era in primii trei.

In ciuda faptului ca a luat startul de pe ultima linie a grilei din cauza problemelor tehnice din calificari, Rubens Barrichello a reusit sa urce in final pana pe pozitia a 12-a multumita unei strategii cu doua opriri, el pornind pe pneuri medii, urmate de doua schimburi de pneuri soft. Kamui Kobayashi a marcat de asemenea puncte pentru Sauber pentru prima data in sapte curse, cu o strategie similara.

Adaugati comentariu