Handbalista Cristina Neagu, cu 200 km/h pe circuit

Cristina Neagu (1)

Trei sportive români s-au reprofilat pentru o zi. Cea mai bună jucătoare de handbal a lumii, Cristina Neagu, rugbistul Florin Vlaicu ș skater-ul Mihnea Grosneanu au petrecut o zi pe circuitul de Formula 1 la Spielberg.

Cristina Neagu și colegul său de club, dar și tânărul specialist în street skating, au urcat la bordul super bolizilor pe Red Bull Ring, acolo unde se desfășoară de aproape jumătate de secol Marele Premiu al Austriei.

“Derapajul controlat și drifturile au avut farmecul lor, viteza a fost dată de KTM X-Bow pe circuit și aici chiar probabil că am simțit ceea ce simte și un pilot de Formula 1 în monopostul sau, însă clar la o cotă mult mai mică, iar cu Buggy-ul m-am distrat mai mult decât mă așteptam, traseul fiind realizat în așa fel încât obstacolele te puneau în dificultate pe întreg traseul”, a spus Cristina Neagu.

Cel mai bun marcator din toate timpurile al echipei naționale de rugby, Florin Vlaicu, și tânărul skater Mihnea Grosneanu, proaspăt deținător al unui permis de conducere, obținut cu doar cinci luni în urmă, și-au testat și ei limitele la Spielberg.

GALERIE FOTO

Cei trei au urcat mai întâi la volanul unui Porsche Cayman S cu 350 de cai putere și cuplu de 420 Nm, care ajunge de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde. Aceștia au încercat derapaje controlat, în compania unui instructor, pe o suprafață udă a traseului special amenajat pentru astfel de manevre.

Cristina, Florin și Mihnea au încercat apoi un KTM X-Bow, un produs realizat în urma colaborării Dallara  – Audi. Vehiculul fără parbriz este pus în mișcare de un motor de 2.0 litri pe benzină cu patru cilindri în linie, capabil să dezvolte 240 de cai putere și să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde. Cei trei au rulat de-a lungul liniei drepte a circuitului, cu peste 200 km/h.

Ziua s-a încheiat pentru cei trei la volanul unui Buggy Polaris, pe un circuit de off-road cu noroi, nisip, pietriș, pante și rampe abrupte, pentru completa doza de adrenalină a zilei.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top