Hello, yellow! Test drive Kia Stonic 1.0T-GDI

Kia Stonic (11)

Ce este un Stonic? Este un animal mic, vesel și simpatic, care vine din Coreea de Sud și care speră să cucerească inimile amatorilor de SUV-uri mici. Reluăm întrebarea, haideți să mai încercăm o dată răspunsul: Ce e un Stonic? Kia spune că e un cuvânt compus din “speedy” (“rapid) și “tonic”. FOTO: Bogdan PARASCHIV.

Acest tonic Stonic a văzut lumina zilei în iunie, la Salonul Auto de la Frankfurt, în același timp cu sora geamănă de la Hyundai, Kona, cu care împarte platforma. Segmentul SUV-urilor mici crește în Europa ca Făt-Frumos din poveste și tocmai s-a trezit cu un nou membru: mini-SUV-ul care are la bază Kia Rio, cel mai mic membru al familiei sud-coreene. Ca dimensiuni, nici Stonic nu e departe.

Kia Stonic (8)

GALERIE FOTO

Stonic aduce un aer fresh de care segmentul avea nevoie. Este cel de-al patrulea model subcompact de la Kia, alături de Rio, Venga și Soul și poate din acest motiv, ați crede că a fost nevoit să stea la coadă atunci când s-a împărțit personalitatea. Ei bine, nu! Poate nu are îndrăzneala lui Nissan Juke și flerul Toyotei C-HR, dar nici nu o putem caracteriza pe micuța Kia ca fiind un personaj plictisitor în acest segment.

Grila tiger nose tipică brand-ului, flancată de farurile înguste și alungite, dau toate impresia că ai în fața ochilor o mașină robustă. Arcadele din plastic de deasupra roților și garda la sol de până la 18,3 centimetri, în funcție de roți, te-ar putea face să crezi că micul crossover ar accepta voios o aventură în off-road. Nu garantăm că ar ieși de acolo la fel de voios, pentru că Stonic cel mic este disponibil doar cu […]

Adaugati comentariu