Hibridele plug-in vor primi o lovitură în 2025

Volvo XC 40 hibrid plug-in autoexpert.ro

Uniunea Europeană a decis ieri schimbarea metodei de testare a consumului și emisiilor acestui gen de propulsie. Astfel, din 2025, pentru determinarea gradului de poluare, hibridele plug-in vor fi conduse mai mult timp cu bateria goală.

E oficial: Uniunea Europeană a decis ieri să schimbe metoda de testare a hibridelor plug-in. Astfel, se dorește simularea mai corectă a realității. Cele mai recente date arată că, în medie, PHEV-urile proprietate personală emit de trei ori mai mult CO2 decât se declară oficial. Adică consumă de trei ori mai mult combustibil. În cazul mașinilor de serviciu, situația este și mai gravă. Hibridele plug-in emit de cinci ori mai mult decât valorile oficiale. Constructorii de automobile au dat vina pe șoferi pentru emisiile ridicate. Aceștia preferă să alimenteze la pompă, din comoditate.

hibridele plug-in

Unul dintre motive este lipsa unui încărcător rapid on-board. Doar anumite modele Mercedes-Benz și Range Rover dispun de așa ceva. În general, un PHEV necesită mai mult de două ore petrecute la priză pentru aproximativ 40 km de autonomie reală. Iar asta descurajează șoferii să încarce bateria. Mai mult, cele câteva sute de kg în plus ale sistemului electric fac ca mașina să consume la fel, sau chiar mai mult decât una cu motor convențional, dacă mergi cu bateria goală.

Hibridele plug-in sunt considerate vehicule cu emisii scăzute

Valorile actuale, nerealiste, ale emisiilor de CO2 permit ca majoritatea hibridelor plug-in să fie considerate vehicule cu “emisii scăzute” în conformitate cu normele UE privind vehiculele nepoluante. Legea acordă producătorilor de automobile un bonus pentru fiecare vehicul cu emisii zero sau cu emisii reduse pe care îl vând. Iar asta îi determină să producă mai multe hibride plug-in, ca o modalitate de a reduce obiectivul privind emisiile medii ale parcului auto.

UE a decis, de asemenea, să revizuiască într-o primă instanță ponderea conducerii pur electrice din teste începând cu 2024. Aceasta urmează să fie decisă folosind inclusiv informațiile legate de ponderea cu care sunt conduse în mod electric colectate de la bordul fiecărei mașini.

via cleantechnica

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top