Honda afectată de un atac cibernetic, o parte din producție oprită

Honda atac cibernetic

Honda afectată de un atac cibernetic, o parte din producție oprită. Honda Motor Co. a suspendat o parte din producția de automobile și motociclete la nivel global, după ce gigantul japonez a suspectat un atac cibernetic. A precizat un purtător de cuvânt citat de Reuters.

Foto: arhiva

Atacul cibernetic suspect a afectat de luni producția Honda la nivel global, forțând unele fabrici să-și oprească operațiunile de producție. Decizia a fost luată de către companie cu scopuil de a se asigura că sistemele de control a calității nu au fost compromise.

Honda e vine în octombrie în România, la 39.980 euro

Honda suspectează că atacul cibernetic de tip ransoware a lovit serverele interne ale companiei, a precizat purtătorul de cuvânt.

Producția s-a reluat marți la cele mai multe dintre fabrici, dar producția la fabrica principală din Ohio (SUA), precum și la cele din Turcia, India și Brazilia au rămas suspendate, ransomware fiind prezent în sistemele de producție ale companiei, a mai spus acesta.

Ransonware este un virus care face parte din seria atacurilor criptografice. Acesta după ce se instalează pe un dispozitiv electronic, poate cripta datele ținându-le „ostatice” și cerând o răscumpărare amenințând că le va face publice.

Honda e vine în octombrie în România, la 39.980 euro

Honda ajută GM

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top