Honda Civic are o nouă motorizare diesel: 1.6 i-DTEC

Honda Civic 1.6 i-DTEC diesel combină soluţiile practice şi interiorul spaţios ale modelului Civic cu primul motor Honda ce înglobează tehnologia Earth Dreams, perfect adaptat la cerinţele actuale ale pieţei europene – consum scăzut şi nivel redus de emisii.

Cântărind cu 47 kg mai puțin decât decât motorul diesel Honda 2.2 i-DTEC, noul motor de 1.6 litri este cel mai uşor motor diesel din clasa sa, toate componentele individuale fiind redesenate cu ajutorul unor tehnologii de producţie avansate, pentru a reduce greutatea şi dimensiunea.

O altă noutate adusă de motorul 1.6 litri i-DTEC este şi reducerea frecărilor mecanice interne până la nivelul celor existente în cazul unui motor pe benzină. Astfel, pe lângă reducerea nivelului emisiilor de noxe, este eficientizat şi îmbunătăţit şi consumul de combustibil, dar şi răspunsul motorului în timpul accelerării şi al decelerării, condusul fiind astfel mai plăcut.

Civic Diesel este echipat cu cea de-a patra generaţie de turbocompresoare Garrett şi cu sisteme eficiente de admisie și de injecţie a carburantului prin care este redus, de asemenea,  nivelul de emisii şi cel de combustibil.

O altă noutate este sistemul de transmisie manuală în 6 trepte, care este cu 7 kg mai uşor decât sistemul de transmisie oferit pe motorul 2.2 litri i-DTEC, ajutând motorul să producă un cuplu maxim de 300 Nm.

Noul motor, construit pentru piaţa din Europa, va echipa şi noul model CR-V din toamna 2013. De asemenea, tehnologia Earth Dreams care debutează în Europa odată cu noul motor diesel 1.6 litri i-DTEC, va fi aplicată în viitor pe toate trenurile de rulare Honda.

Asemenea celorlalte modele Civic din gamă şi Civic 1.6 Diesel este echipat cu tehnologii eficiente care protejează mediul, precum: sistemul ECO Assist (optimizează consumul de combustibil prin reducerea diferenţelor de consum cauzate de stilurile diferite de condus), butonul ECON (activează o hartă de acceleraţie ce asigură o creştere uşoară a cuplului atunci când acceleraţia este apăsată, pentru a obţine o deplasare mai relaxată şi o mai bună economie a combustibilului) sau sistemul Idle Stop (reduce consumul total de combustibil şi reduce nivelul de emisii CO2).

Honda Civic 1.6 Diesel este disponibil din luna martie în reţeaua de dealeri Honda, în patru tipuri de echipare, cu livrare directă din stoc sau pe bază de comandă: S, Confort, Sport sau Lifestyle, la un preţ de listă de pornire de 14.990 Euro fără TVA.

Adaugati comentariu