Honda Civic Type R – premiera în 21 iulie

Honda anunță data prezentării noii generații Civic Type R: 21 iulie 2022.

Honda a publicat o imagine teaser pentru cea mai nou generație a performantului model Civic Type R. Imaginea dezvăluie semnătura luminoasă a blocurilor optice, grila față cu logo-ul Honda roșu și sigla Type R.

Honda Civic Type R – premiera în 21 iulie

Noul model performant va debuta comercial în Europa la începutul anului 2023. Anunțul de azi coincide și cu aniversarea a 50 de ani de la lansarea primului model Civic pe 12 iulie 1972. De asemenea, este al 25-lea an în care modelului Civic a purtat logo-ul Type R.

Noua generație Civic Type R păstrează configurația cu tracțiune față și cutie de viteze manuală. Este, cel mai probabil, ultimul Civic Type R cu motor termic și fără sistem electrificat. Noul model a stabilit deja un timp record pe circuitul japonez de la Suzuka în luna aprilie. Recordul stabilit a fost de 2 min 23.120sec, cu 0.873 secunde mai bine față de recordul anterior deținut de modelul Honda Civic Type R GT Limited Edition.

Recordul a fost stabilit în data de 14 martie pe versiunea de 5.8 kilometri a circuitului de la Suzuka, iar startul a fost în mișcare.

Via Honda

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top