Honda Civic vine cu motor diesel din 2018

2017 Honda Civic

Japonezii de la Honda au anunțat încă un motor pentru Civic începând de anul viitor. Este prima unitate diesel din gama noului Civic, familiară fanilor Honda de la generația anterioară.

Niponii introduc un diesel de 1.6 litri i-DTEC în gama Civic, în ciuda momentului nepropice prin care trec în Europa și în SUA propulsoarele pe motorină. Cu acest motor, Honda promite un consum mediu de 3.7 l/100 km, o rată a emisiilor de 99 g/km și garantează nivel de zgomot și vibrații reduse.

2017 Honda Civic

Cu noua generație Civic, cea de-a zecea, japonezii au renunțat la vechiul aspirat de 1.8 litri în favoarea unor motoare turbo noi, mai eficiente. Unitatea i-DTEC produce 120 CP și un cuplu de 300 Nm și aleargă de la 0 la 100 km/h în 10,4 secunde. Începând cu jumătatea anului viitor, acest motor va putea fi cuplat și cu o cutie automată cu nouă rapoarte.

Diesel-ul construit la uzina Honda din Swindon, Marea Britanie, va fi disponibil începând cu luna martie a anului viitor și se alătură unităților pe benzină 1.0 i-VTEC cu 129 CP și 1.5 i-VTEC cu 182 CP. În România, Honda Civic poate fi comandată cu prețuri care pornesc de la 18.500 de euro.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top