Honda confirmă încă un deces din cauza airbag-ului Takata

Honda confirmă încă un accident fatal, care a avut loc săptămâna trecută în Malaezia. Șoferul și-a pierdut viața din cauza unei defecțiuni a airbag-ului Takata, care a provocat cel mai mare recall din industria auto.

Șoferul unui automobil Honda City, fabricat în 2004, a fost ucis la Kuala Lumpur, anunță Reuters. Conform statisticilor, este cel de-al 24-lea deces înregistrat la nivel global, din cauza sistemului de declanșare a airbag-urilor Takata. La activarea airbag-ului, schije din mecanismul acestuia zboară în cabină.

Nu mai puțin de 19 dintre decesele survenite au avut loc la bordul unor vehicule Honda, iar 13 dintre acestea s-au întâmplat în Statele Unite, 5 în Malaezia și unu în Australia.

Conform constructorului auto nipon, modelul Honda City implicată în cel mai recent accident fusese rechemat în service în 2015, dar nu a fost niciodată reparat.

In septembrie 2017, Honda ar fi acceptat o înțelegere cu Takata, pentru 605 milioane de dolari, pentru a nu dezvălui numărul uriaș al mașinilor în care s-au montat airbag-urile cu probleme. Mazda și Toyota sunt, de asemenea, afectate de prezența airbag-urilor cu probleme, dar pe listă se află și constructori premium germani.

Aproximativ 11,4 milioane de mașini Honda în Statele Unite fac obiectul unei rechemări în service la ora actuală, numai în Statele Unite. Alte 5,1 milioane vor fi reparate la o dată ulterioară.

 

Adaugati comentariu