Test drive Honda CR-V 2.0 – test cu cel mai bine vândut SUV din lume

Honda CR-V (7)

Honda CR-V este mașina-record. A fost cel mai bine vândut SUV din lume anul trecut. 752.670 de unități s-au vândut anul trecut în întreaga lume, marcând o creștere de 5,8% față de 2015. Americanii, mai mult chiar ca japonezii, sunt îndrăgostiți de Honda CR-V. De peste 20 de ani, este cel mai bine vândut SUV între Atlantic și Pacific. CR-V a câștigat, la nivel global, cursa cu sora japoneză RAV4 de la Toyota (723.988 unități).

Când oferta de SUV-uri este atât de generoasă, când există Bentley Bentayga sau foarte popularele X-uri de la BMW, când preferatul europenilor Volkswagen, are de acum trei SUV-uri în gamă și mai pregătește două, de ce este Honda CR-V numărul 1? Încercăm să aflăm cu o plimbare la munte.

Honda CR-V (11)

Ce înseamnă CR-V? Literele vin de la “Compact Recreational Vehicle” (“Vehicul recreațional compact”). Honda a început să producă mașina în 1995 în Saytama, Japonia și în Swindon în Marea Britanie. În 2007, cererea mare a determinat apariția unei noi uzine, la East Liberty din Ohio, înlocuită anul acesta de centrul de producție din Greensburg, Indiana. China și Canada găzduiesc, de asemenea, uzine Honda pentru producția SUV-ului.

Honda CR-V (9)

Lansată în 2016 la Salonul Auto de la Detroit, cea de-a cincea generație CR-V se lasă încă așteptată în Europa. Până ajunge la noi, avem la dispoziție a patra generație, modelul cu motor de 2.0 litri, 155 CP și 192 Nm, puterea fiind expediată către toate cele patru roți prin intermediul transmisiei automate cu 5 trepte. Modelul cu motorizare diesel de 1,6 litri beneficiază de o transmisie automată cu 9 rapoarte.

Citiți continuarea pe site-ul Miss Auto.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top