Honda debutează pe piața SUV-urilor de clasă mică

La Salonul Auto de la Paris, ce va avea loc în luna octombrie, Honda va prezenta prototipul european al noului HR-V. SUV-ul de clasa mică se vinde deja pe piața din Japonia, iar debutul pe bătrânul continent va avea loc, cel mai probabil, anul viitor.

Segmentul SUV-urilor de clasa mica, sau crossovere de clasa mica in functie de producator, este unul dintre cele mai dinamice de pe piata europeana. Masini ca Nissan Juke, Peugeot 2008 sau Renault Captur au devenit in scurt timp best sellere, depasind pe multe piete modele de volum de clasa mica. In Romania spre exemplu, Captur se vinde mai bine decat modelul pe baza caruia a fost construit, Clio.

Honda nu putea rata acest val, mai ales ca are experienta lui CR-V, unul dintre primele SUV-uri compacte de pe piata mondiala. Pentru moment nu sunt disponibile foarte multe informatii despre noul HR-V, dar putem banui ca el va fi construit pe o platforma derivata din cea a noului Jazz (model care nu a fost inca lansat la noi).

Primele poze publicate de oficialii Honda releva un design spectaculos, ce evoca liniile unui Coupe, strategie ce poate avea succes intr-un segment in care multi clienti urmaresc principii emotionale in achizitia unei masini.

Oarecum in constrast cu exteriorul pe alocuri exuberant, noul CR-V va beneficia de o latura practica importanta, derivata din solutia tehnica cu rezervor de carburant plasat sub scaunele din fata. Gratie acestui artificiu, noul CR-V va dispune de sistemul Magic Seat (prezent in prezent pe Jazz si Civic) ce permite plierea fractionata a banchetei pe verticala.

Adaugati comentariu