Honda dezvoltă o cutie automată cu 11 trepte și 3 ambreiaje

Șase, șapte, opt, nouă, chiar zece trepte. Acesta era numărul maxim de rapoarte oferit de cutiile de viteze automate. Honda face un pas înainte și anunță transmisia cu 11 trepte și trei ambreiaje.

Da, ați citit bine. Cursa eficienței i-a determinat pe japonezii de la Honda să dezvolte și să patenteze o nouă cutie automată revoluționară. Transmisia înregistrată la oficiul nipon de patente încă din luna mai, se laudă cu cel mai mare număr de rapoarte din industria auto (nu ne referim aici la sectorul vehiculelor industriale).

Omul din spatele noii invenții este inginerul nipon Izumi Masao, care a ținut morțiș să mai adauge o particularitate unică pe lista de curiozități a noii transmisii automate: trei ambreiaje. Potrivit constructorului, prezența celui de-al treilea ambreiaj va elimina complet sincopele de cuplu, funcționarea cutiei urmând să fie mai rapidă și mai lină ca niciodată.

Principiul exact de funcționare al noii cutii nu a fost încă descris oficial, urmând ca detaliile tehnice să fie prezentate mai aproape de debutul propriu-zis al transmisiei în gama Honda, în anii următori.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top