Honda și General Motors vor dezvolta împreună modele electrice

Honda își va uni eforturile cu GM pe piața americană pentru a dezvolta o nouă generație de modele electrice începând cu anul 2027.

Honda va colabora cu General Motors pentru devoltarea unei platforme comune pentru modele electrice. Primul model ce va utiliza noua platformă va fi lansat în 2027 în Statele Unite ale Americii.

Parteneriat Honda – General Motors

Cele două companii pregătesc noi modele în segmentele “cele mai populare”, prioritatea fiind lansarea de SUV-uri compacte. Cele două companii colaborează pe piața americană încă din 2013 pe diferite proiecte precum tehnologia hidorgen fuel-cell. În ultimii ani, parteneriatul a vizat mașinile electrice și dezvoltarea tehnologiilor de conducere autonomă.

„GM și Honda vor împărtăși cele mai bune strategii de tehnologie, design și de producție pentru a livra mașini electrice accesibile și dorite la nivel global”, a spus Mary Barra, CEO General Motors.

Primul model ce va rezulta din noua colaborare va fi un crossover electric accesibil ce va fi poziționat sub actualul model Chevrolet Equinox EV.

Anterior, Honda anunțase un parteneriat cu gigantul Sony pentru un model electric.

Adaugati comentariu