Horch se întoarce! Modelele Audi vor lupta de la egal la egal cu Mercedes-Maybach

audi-a8 (9)

Audi ar putea reanima brand-ul Horch. Producător auto de lux la începutul secolului al XX-lea, Horch a fost unul dintre cei patru constructori care au pus bazele Auto Union, alături de Audi, DKW și Wanderer, în 1932.

La acea vreme, cei patru au ales ca uniunea lor să fie simbolizată de un logo care reprezenta patru cercuri, foarte asemănător cu ceea ce vedem azi la mașinile Audi. Pentru compania de la Ingolstadt, Horch a fost echivalentul luxului de nivelul celui care se regăsește, în zilele noastre, la bordul automobilelor Mercedes-Maybach.

Denumirea Horch a apărut în 1910 și reprezintă numele de familie al unui om de afaceri, August Horch, inginer pasionat de automobile, izgonit ulterior din cadrul companiei auto pe care chiar el o crease. Producția de mașini de lux Horch a fost întreruptă însă, de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial și reluată ulterior, în Republica Democrată Germană, pentru o scurtă perioadă de timp.

Audi A8

Audi intenționează să reintroducă o gamă ultra-luxoasă cu denumirea Horch pentru versiunile de top ale limuzinei A8, odată cu apariția modelului facelift în anii care urmează.

Modelele Horch nu vor fi, cu siguranță, modele noi, independente, așa cum au fost cele Maybach, 57 și 62, considerate eșecuri în istoria Daimler. Vor primi însă un interior extrem de luxos și confortabil, cu dotări și funcții peste ceea ce se află la bordul limuzinelor obișnuite, dar fără a veni cu un ampatament extins. Logo-ul Horch și-ar face apariția pe montantul spate.

Modelele Audi-Horch vor fi propulsate de motoare V8 cu aproximativ 540 de cai putere sau W12 cu aproximativ 585 de cai putere, acesta din urma regăsindu-se sub capota lui Bentley Bentayga. Ar fi însă cântecul de lebădă pentru propulsorul W12, pentru că Audi demarează strategia electrificării viitoarelor sale modele. Pentru nemții din Ingolstadt, noul Audi e-tron, prezentat săptămâna trecută, este doar începutul.

Adaugati comentariu