Horse România a început producția motorului HR12 al grupului Renault

Horse Romania motor HR12

Horse, divizia de motoare termice și sisteme hibride de propulsie a grupului Renault, începe asamblarea în România a motorului HR12, o unitate de 1.2 litri care intră în echiparea SUV-ului Dacia Duster. Produsul va fi exportat și la uzina Renault de la Bursa, Turcia.

Odată cu trecerea facilităților de producție pentru motoare și cutii de viteze din România în subordinea divizie Horse, cea care, cu doar câteva zile în urmă, s-a aliat cu chinezii de la Geely pentru a forma Horse Powertrain Limited, întreaga activitate de asamblare a motoarelor termice, sistemelor hibride și cutiilor de viteze a intrat în resposabilitatea noii entități.

Astfel, primul produs al diviziei Horse din România este motorul – cu trei cilindri și o capacitate de 1,2 litri – purtând indicativul HR12. Acesta este produs pentru a intra în echiparea celei de a treia generații a SUV-ului Dacia Duster.

Conform Horse România, începând cu 5 iunie 2024 la uzina Horse de la Mioveni a debutat producția noului motor. „Producția realizată la uzina de la Mioveni completează capacitatea globală de fabricație a companiei pentru motorul HR12, volumele fabricate fiind destinate echipării noului Duster. Uzina Horse din Valladolid (Spania) va continua să producă motorul pentru modelele Renault Austral și Espace”, au menționat oficialii Horse.

Aceștia au adăugat că HR 12 este cel mai eficient motor din portofoliul Horse și, totodată, cel mai puternic produs vreodată în uzina de la Mioveni. Propulsorul echipează deja mai multe modele de vehicule, inclusiv hibride.

„Am început producția motorului HR12 în cadrul uzinei noastre din România bazându-ne pe procesul existent la uzina Horse din Valladolid, Spania. Acest proces face parte dintr-o strategie globală, care ne oferă o competitivitate fără precedent, datorită apropierii noastre de piețele cheie din industria auto. Astfel, acest acord de fabricație reprezintă o veste bună pentru HORSE, pentru uzina de la Mioveni și, mai ales, pentru piața auto”, a declarat Patrice Haettel, directorul general al Horse.

Uzina Horse România de la Mioveni va asigura atât asamblarea motorului HR12 cât și turnarea carterelor cilindri în turnătoria de aluminiu, cea mai mare de acest gen din România și din ecosistemul companiei.

În vederea industrializării noului motor HR12 au fost modificate peste 75% dintre posturile de lucru existente pe linia de asamblare a uzinei de la Mioveni și au fost instalate 24 de posturi noi. Aceste investiții au permis integrarea locală a întregului ciclu de producție – inclusiv turnarea și uzinarea carterelor cilindri, care sunt realizate 100% intern.

Horse a investit la Mioveni și în tehnologii avansate de testare și asigurare a calității, printre care un sistem de detectare a posibilelor pierderi de lichide bazat pe utilizarea heliului, un computer tomograf pentru carterele cilindri și mașini pentru spălarea şi uscarea la presiune înaltă a pieselor, asigurând respectarea celor mai înalte standarde.

Ca rezultat al acestor investiții, capacitatea anuală de producție a fost majorată la 450.000 de unități pe an. 18% din producție va fi exportată în afara Uniunii Europene, la uzina Horse din Bursa, Turcia.

Conform producătorului, HR12 este un motor alimentat cu benzină, cu trei cilindri, de 1.2 litri, proiectat pentru a echipa o gamă largă de vehicule. Unitatea are o putere maximă de 96 Kw (130 CP) la o turație de 4.500 rpm, cu un cuplu maxim de 230 Nm disponibil încă de la 1.800 rpm.

Dezvoltat atât pentru piețele din UE, cât și pentru cele globale, HR12 respectă pe deplin reglementările EU6D-Full, cele mai recente norme de emisie, și este proiectat să poată fi adaptat noilor reglementări Euro 7.

Motorul HR12 dispune de un management termic de ultimă generație. Raportul specific între cursa și diametrul pistonului asigură o economie semnificativă de combustibil în timpul utilizării.

 

Horse România face parte din noua entitate Horse Powertrain Limited, în care grupul european Renault și cel chinez Geely dețin părți egale.

Conform datelor furnizate de oficialii Renault la formarea Horse, dintre cei 19.000 de angajați ai noii entități 9.000 vin din cadrul grupului Renault. Iar dintre aceștia, circa 2.000 sunt români.

O discuție purtată de LifeNews.ro cu înalți oficiali ai grupului Renault – Gilles Le Borgne, vicepreședinte executiv inginerie Renault Group, Denis le Vot, CEO global al mărcii Dacia și Christophe Dridi, vicepreședinte Global Access și Dacia – a relevat faptul că din România sunt preluate părți din două activități: cea de inginerie și cea de producție a motoarelor.

„În zona de inginerie (n.n. – RTR) vorbim despre 450 de angajați dintr-un total de 1.700. Iar la uzina de motoare și cutii de viteze circa 1.500 în care intră atât cei de la producție, cât și cei de la verificarea calității și așa mai departe. Vorbim despre oameni implicați în activitatea desfășurată la uzinele de motoare și cutii de viteze din Mioveni. În total, noua companie Horse va prelua ceva mai puțin de 2.000 dintre actualii angajați ai Renault din România”, a explicat directorul executiv al mărcii Dacia la nivel global, Denis le Vot.

Șeful global al mărcii Dacia a completat explicând că „avantajul colaborării cu Geely în domeniul motoarelor este că avem produse complementare. Noi avem motoare mici, ei mari. Colaborând, putem să oferim tehnologia noastră multor producători de mașini. Motoarele Horse vor putea fi utilizate și în cazul Dacia și în cel al Volvo. De altfel, nu mai vorbim despre motoare Dacia, Renault sau Geely, ci despre motoare Horse. Nu cred că vom vedea un motor de origine Geely în echiparea Dacia pentru că, așa cum spuneam, ei au propulsoare mari. Un PHEV de 2.0 litri nu se încadrează în filosofia Dacia”.

În România, Horse își desfășoară activitatea de cercetare – dezvoltare în centrul de inginerie Renault Techonologie Roumanie (RTR) și în uzinele de motoare, cutii de viteze și turnătoria aparținând până acum Uzinei Mecanice și de Șasiuri Dacia (UMCD) și Renault Mecanique Roumanie (RMR).

Horse Powertrain Limited activează., începând cu 31 mai 2024, în 17 uzine din întreaga lume, cinci centre de cercetare-dezvoltare și va avea 19.000 de angajați. Compania este furnizor pentru mai mulți clienți industriali, inclusiv Renault Group, Geely Auto, Volvo Cars, Proton, Nissan și Mitsubishi Motors Company.

Horse Powertrain Limited va furniza sisteme de propulsie – inclusiv full hybrid, plug-in hybrid și motoare cu ardere internă care utilizează combustibili alternativi precum etanol, metanol, GPL, GNC, H2 etc, – și va produce anual circa cinci milioane de grupuri motopropulsoare pentru a atinge o cifră de afaceri de 15 miliarde de euro.

– Renault și Geely au format compania de motoare termice Horse Powertrain Limited

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Nissan Qashqai, model 2024 AutoExpert.ro

Test Nissan Qashqai, model 2024

Nissan va introduce în prducție bateriile solid-state în 2028. Adică, odată cu următoarea generație Qashqai. Te las pe tine să tragi concluziile

Scroll to Top