Hotrod agricol: tractor cu motor Mercedes, asamblat în bucătărie!

Tractor cu motor Mercedes

Din ciclul ”drive it like you stole it”: cum vă sună ideea unui tractor cu motor Mercedes, ambreiaj de Moskvici și bord de Audi? Un oltean din Gorj l-a pus la punct, iar acum deține cel mai cosmopolit vehicul de pe planetă.

Mecanicul ne explică, mândru, că n-a pornit de la un tractor, ci a adunat piesele, una câte una, din târguri și talciocuri. Apoi le-a asamblat ”în bucătărie”, reușind să pună la punct minunăția din clip! Ce l-a determinat să facă asta? Lipsa banilor și pasiunea pentru mecanică.

Proprietarul n-a dat detalii despre tipul de motor folosit, însă probabil că avem de-a face cu un diesel de generație veche, solid, capabil să consume numai un litru de motorină la fiecare oră de muncă pe câmp. Transmisia manuală în 4 trepte, provenită de la Aro 10, îl califică atât pentru aratul ogorului, cât și pentru o tură la discoteca din sat, în timp ce sistemul de servodirecție îi adaugă ușurință în utilizare. N-am zărit, însă, un sistem audio, de aceea așteptăm un update din partea proprietarului, dl. Vali Marin, după ce-i va monta unul.

Lăsând gluma la o parte, mecanicul merită toată admirația noastră, pentru că, pe cea a vecinilor a obținut-o deja, după cum de vede în filmul de mai jos!

Sursa: Digi24

Adaugati comentariu