Hummer revine ca pick-up electric de 1.000 CP sub brandul GMC

Hummer a revenit la aproape o decadă de la fabricarea ultimului model cu motor termic. De data aceasta, Hummer este numele de model al unui pick-up electric de 1.000 CP fabricat de General Motors.

Noul GMC Hummer EV a fost prezentat oficial sub forma unui pick-up electric cu dimensiuni impresionante. Noul model devine un rival direct pentru Tesla Cybertruck și Rivian R1T.

Modelul de lansare poartă particula Edition 1 și a fost rezervat în totalitate. Această versiune este animată de trei motoare electrice ce însumează o putere de 1.014 CP și nu mai puțin de 15.592 Nm. GMC spune că pick-up-ul poate accelera de la 0 la 96 km/oră în aproximativ 3 secunde.

Cele trei motoare electrice sunt alimentate de sitemul de baterii Ultium ce îi oferă o autonomie de 563 km. Sistemul permite încărcarea inclusiv la stații ultrarapide de 350 kW. Prețul pentru Edition 1 este 112.595 dolari, iar primele exemplare vor fi livrate în toamna anului viitor.

Vizual, modelul Hummer EV a păstrat proporțiile impresionante ale Hummer-ului original, dar desingul este mai subtil și mai modern. Partea frontală este dominată de o bandă LED îngustă ce se întinde pe toată lățimea mașinii.

Elemente de caroserie pot fi înlăturate pentru a transforma Hummer EV într-un automobil deschis, după modelul lui Jeep Wrangler.

La interior, un display tabletă de 13.4 inch este amplasat central, iar planșa de bord este deservită de un alt ecran de 12.3 inch. Modelul dispune și de ultima versiune a sistemului Super Cruise pentru condus semi-autonom.

Hummer EV dispune și de direcție integrală, care permite mașinii inclusiv să fie condusă în diagonală în modul CrabWalk, pentru manevrabilitate ridicată în zone accidentate.

Ulterior, GMC va lansa alte trei versiuni ale modelului Hummer EV. Prima este Hummer EV 3X (toamna 2022) cu trei motoare electrice de 800 CP și autonomie de 483 km, urmată de Hummer EV 2X cu două motoare electrice de 625 CP și autonomie de 483 km. În 2024 va fi lansată și versiunea de bază cu două motoare electrice și autonomie mai mică de 400 km.

Via GMC, Carscoops

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top