Hyundai Auto România a lansat noul i30

Noua generație i30 își face debutul pe piața locală, completând gama de clasă compactă Hyundai și abordând noua linie tehnologică și de design a mărcii. Integral redefinit față de generația anterioară, noul i30 hatchback se alătură compactei sedan Hyundai Elantra în competiția specifică vânzărilor de segment C la nivel național.

Proiectata si dezvoltata in cadrul centrului tehnic Hyundai Motor Europe din Germania, noua generatie i30 reprezinta cel mai recent model Hyundai dedicat pietei europene. Inclusiv procesul de productie aferent noului i30 este unul pur European, fiind concentrat in Cehia, la Nošovice.

Noua generatie i30 prezinta o serie de 11 culori de caroserie dezvoltate pentru piata europeana. Sapte dintre acestea reprezinta cele mai populare culori disponibile pentru varianta anterioara i30, in timp ce alte 4 culori suplimentare vor anima noul hatchback Hyundai. La interior, noul i30 poate fi configurat in trei versiuni cromatice de tapiterie: negru, bej si albastru, disponibile in material textil, piele sau combinatie de piele si material textil.

Noua generatie i30 este alimentata de o gama vasta de propulsoare – trei diesel si trei pe benzina – dezvoltand puteri intre 90 si 135 CP. Cel mai popular motor diesel pentru i30 se anunta a fi unitatea 1.6 VGT ‘Ú-II’. Generand 110 CP la 4.000 rpm si 260 Nm la 1.900 rpm, propulsorul cu capacitatea de 1582 cc va accelera noua generatie i30 de la 0 la 100 km/h in mai putin de 11.5 secunde, atingand viteza maxima de 185 km/h si consumand numai 4 litri / 100 km, conform cifrelor oficiale privind ciclul de rulare mixt.

Si motorizarile pe benzina aferente noului i30 au fost setate pentru a oferi un echilibru excelent intre performante si economia de carburant. Spre exemplu, noul propulsor ‘Gamma’ GDI de 1.6 litri utilizeaza injectia directa pentru a spori puterea si cuplul generate, concomitent cu reducerea consumului si a emisiilor de noxe. Unitatea de 1591 cc livreaza 135 CP la 6.300 rpm si un cuplu de 164 Nm la 4.850 rpm.

Dotat cu acest motor, noul i30 accelereaza pana la 100 km/h in numai 9.9 secunde si inregistreaza un consum de 5.7 litri / 100 km, in ciclul mixt. Viteza maxima aferenta acestui propulsor, in combinatie cu transmisia manuala in 6 trepte este de 195 km/h.

“i30 reprezinta cel mai important model de volum pentru Hyundai la nivel national. Comercializat in Romania in aproximativ 10.000 exemplare, modelul precedent a reprezentat rampa de lansare perfecta pentru noua generatie i30. Complet restructurat, insa beneficiind de atuurile dobandite de modelul anterior, noua compacta Hyundai vine in completarea segmentului in care activam cu succes de anul trecut prin sedanul Elantra.” a declarat Dragos Magdalina, director executiv al importatorului Hyundai in Romania.

Variante de echipare si preturi 
Noul Hyundai i30 este disponibil pe piata locala in patru versiuni de echipare aferente celor sase motorizari disponibile: Classic, Comfort, Highway si Exclusive. Configuratiile de stoc existente raspund solicitarilor generale survenite pe piata locala si sunt adaptate clientilor orientati catre buget, dar si celor cu interes pentru dotari premium. Preturile pentru noul Hyundai i30 in Romania pornesc de la 14.437 euro cu TVA inclus (11.643 euro plus TVA).

Pozitionarea de pret sustine politica Hyundai de a livra produse de calitate inalta la preturi accesibile publicului larg. Perioada imediat urmatoare lansarii i30 este marcata de discounturi suplimentare, disponibile exclusiv in locatiile showroom ale retelei autorizate Hyundai Auto Romania.

Adaugati comentariu