Hyundai Creta Grand, SUV compact cu 7 locuri

Hyundai Creta Grand autoexpert.ro

Cum să înghesui 7 locuri într-o lungime de Nissan Qashqai? Ne arată noul SUV compact Hyundai Creta Grand!

De multe ori, chiar și la SUV-urile medii cu 7 locuri, ultimele două scaune sunt înghesuite. Ei bine, Hyundai Creta Grand face o aroganță și aplică acest artificiu într-o caroserie mai mică.

Hyundai Creta Grand autoexpert.ro

Cât loc ai pe ultimul rând de scaune? Păi, înălțimea interioară este de 950 mm, cu aproape 10 cm mai mare decât la Dacia Jogger. La fel, și lățimea interioară e cu 1 cm mai mare decât la Jogger. Cât despre spațiul la genunchi, măsoară 80 cm, și nu avem termen de comparație cu Jogger, unde nu e specificată această măsură. Putem spune doar că este cu 10 cm mai mic decât pe banchetă. În sfârșit, și portbagajul are 180 l cu toate locurile în uz, cu 20 peste Jogger. Toate astea, în condițiile în care ampatamentul este mai mic cu 13,7 cm.

Hyundai Creta Grand autoexpert.ro

➡ Iată fișa tehnică completă! 💡

În teorie, totul stă excelent! Păcat că nu vom putea experimenta și în practică toate astea, pentru că modelul este disponibil doar pe anumite piețe. Printre ele – Africa de Sud, Mexic și pe anumite piețe din Asia. E prematur să ne pronunțăm asupra unei viitoare prezențe în România, dar, probabil, asta nu se va întâmpla, din cauza motoarelor.

Hyundai Creta Grand autoexpert.roHyundai Creta Grand, doar pe anumite piețe

Cel mai răspândit dintre ele este un 2.0 l natural aspirat, de 157 CP, neadecvat normelor europene de poluare. Există și un diesel pe unele piețe, dar vechi, pentru că Hyundai a renunțat la dezvoltarea acestui tip de motor. Însă, ar putea fi o speranță. Platforma K2, care stă la baza modelului, este folosită și de Bayon, i30, respectiv Kia Ceed, deci pot fi adaptate relativ ușor sisteme de propulsie electrificate. Acestea ar fi perfecte pentru piețele europene, datorită emisiilor scăzute. Rămânde de văzut în timp câți clienți sunt interesați de modelele accesibile cu 7 locuri, precum Dacia Jogger, și dacă Hyundai va considera că e o pâine de mâncat în acest segment.

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top