Hyundai i30 facelift: Wagon N Line & mild hybrid 48V

Hyundai i30 facelift: Wagon N Line & mild hybrid 48V

Hyundai a dezvăluit primele imagini și informații oficiale despre i30 facelift. Modelul va fi prezentat publicului de la Salonul Auto de la Geneva în trei variante: Fastback, Hatchback și Wagon. Cel din urmă va fi oferit de acum și în versiunea de top N Line.

Hyundai i30 facelift se va prezenta în Elveția cu o stilistică regândită, funcții avansate de conectivitate și o nouă motorizare eficientă – opțiunea electrificată mild hybrid 48V. În plus, pentru prima oară i30 N Line poate fi configurat și pe caroseria Wagon. Modelul va deveni disponibil din vara lui 2020 – alături de celelalte versiuni i30 facelift N Line (hatch și Fastback).

Hyundai i30 facelift: Wagon N Line & mild hybrid 48V

Exteriorul modelului i30 își merită apelativul „facelift” prin introducerea unei noi identități vizuale a părții frontale. Grila radiatorului este de acum mai lată și cu efect 3D. Farurile LED dispun de o tehnologie nouă – MFR (multifaceted reflector). În plus, semnătura DRL are o nouă formă care imită litera „V”. Spatele versiunii hatchback primește un parașoc modificat pentru un efect aerodinamic îmbunătățit. De asemenea, stopurile LED recreează simetric semnătura luminilor de zi din față.

Hyundai i30 facelift: Wagon N Line & mild hybrid 48V

Nu lipsesc de pe i30 facelift noile opțiuni de jante – de 16 sau 17 inch. Versiunile N Line primesc propriile îmbunătățiri stilistice – precum și noi opțiuni de jante de 17 sau 18 inch. Variantele i30 N Line Hatchback și Fastback vin și cu suspensie/direcție modificată în combinație cu motorizările 1.5 T-GDi 160 CP sau 1.6 Diesel 136 CP. Hyundai nu a uitat nici de culori – sosesc Dark Night, Silky Bronze și Sunset Red.

Mai multă tehnologie, peste tot

La interior, i30 facelift nu vine cu modificări majore ale designului general. Sunt introduse doar aeratoare modernizate și trei noi nuanțe pentru decorațiuni: Pewter Gray, Ebony Brown & Charcoal Gray. Există, în schimb, numeroase noutăți de ordin tehnic. Constructorul sud-coreean aduce la bord un nou instrumentar de bord digital, cu ecran de 7 inch. Și un nou sistem de navigație cu ecran tactil de 10,25 inch. Acesta include acces la Android Auto și Apple Car Play. Din vara acestui an vor exista și opțiunile de încărcare și „mirroring” wireless.

Hyundai i30 facelift: Wagon N Line & mild hybrid 48V

Noutățile pachetului de siguranță SmartSense includ sistemele Lane Following Assist (LFA), Rear Collision-avoidance Assist (RCA) sau LVDA (Leading Vehicle Departure Alert) și Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA). Noutatea majoră din zona motorizărilor este propulsorul pe benzină de 1.5 litri. Acesta are două versiuni – de bază este cea cu Dual Port Injection și 110 CP. Varianta de vârf este T-GDI, de 160 CP și echipare standard cu mild hybrid 48V. Acesta este disponibil cu noua transmisie manuală iMT (Intelligent Manual Transmission) sau cea cu 7 trepte și ambreiaj dublu.

Adaugati comentariu