Hyundai Ioniq 5 a sosit oficial în România

Hyundai România anunță a modelul electric Ioniq 5 va fi expus în weekendul 10-12 septembrie în cadrul expoziției în aer liber de la Țiriac Collection.

Hyundai a adus oficial în România noul model electric Ioniq 5. Acesta va putea fi admirat în premieră începând de mâine, 10 septembrie în cadrul expoziției în aer liber de la Țiriac Collection în Otopeni.

Hyundai Ioniq 5 în România

Primul model electric dedicat brandului Ioniq al Hyundai a fost dezvoltat având la baza nouă platforma dedicată a mărcii pentru vehiculele electrice – Electric Global Modular Platform. E-GMP oferă, în modul standard, posibilitatea de încărcare la 800 V, dar și la 400 V, fără necesitatea unor componente sau adaptoare suplimentare. Ioniq 5 este unul dintre primele vehicule electrice din lume echipat cu infrastructură de 800 V. Aceasta permite încărcarea bateriei de la 10% până la 80% în doar 18 minute. Mai mult, după o încărcare de doar cinci minute, autovehiculul câștigă o autonomie de 100 km.

ioniq5-autoexpert.ro-18

De asemenea, funcția V2L permite alimentarea sau încărcarea oricărui dispozitiv electric (ex.: bicicletă electrică, scuter electric, echipament de campare), chiar și a altor autovehicule electrice. Portul V2L este amplasat sub scaunele din spate și poate fi activat atunci când mașînă este pornită. Modelul poate fi echipat cu plafon solar care poate preveni descărcarea bateriei, oferind în același timp o autonomie suplimentară.

În România, modelul Hyundai Ioniq 5 va fi disponibil cu bateria de 73 kWh, iar clienții pot alege dintre patru versiuni de echipare:

  • Premium cu 217 CP – 2WD; autonomie: 481 km
  • Luxury – 217 CP – 2WD; autonomie: 451 km
  • Premium – 305 CP – 4WD; autonomie: 460 km
  • Luxury – 305 CP – 4WD; autonomie: 430 km

Prețurile pe piața din România încep de la 47.900 euro (fără prima oferită prin programul Rabla Plus).

Țiriac Collection găzduiește în acest weekend o expoziție în aer liber cu 40 de modele clasice din cadrul colecției care nu fac parte din expoziția permanentă, inclusiv două exemplare complet restaurate local Vor fi expuse modele clasice Bentley, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Jaguar, Lincoln, Mercedes-Benz și Rolls-Royce. Evenimentul va fi deschis publicului de vineri 10 septembrie, până duminică 12 septembrie, în intervalul orar 10:00-19:00, în curtea galeriei Țiriac Collection, localizată în Otopeni, pe Calea Bucureștilor, nr. 289.

Adaugati comentariu