Hyundai Ioniq 6, în teste prin Europa. Ce știm despre el?

Hyundai Ioniq 6 autoexpert.ro

A rămas mai puțin de un an până când Hyundai Ioniq 6 va intra în producție. Coreenii îl testează prin Europa. Iată la ce să ne așteptăm!

Știm deja: gama subbrandului Ioniq va avea 3 modele, în viitorul apropiat. Primul, Ioniq 5 este deja pe piață. Îl vor urma, în ordine cronologică, sedanul-coupe Ioniq 6 și SUV-ul mare Ioniq 7.

Ei bine, Hyundai Ioniq 6 este deja în teste, plimbându-se pe străzile din Europa îmbrăcat în camuflaj. Primul fapt evident: va păstra forma conceptului Hyundai Prophecy. De la baza parbrizului până la stopuri, nicio linie dreaptă nu strică curbura continuă a plafonului. Botul scurt și habitaclul împins în față, în stilul Cab Forward adoptat de Chrysler 300M în 2004, dau un aer neconvențional mașinii.

Hyundai Ioniq 6 autoexpert.ro

E ușor de înțeles motivul: motorul electric din față e mult mai mic decât cel termic. De fapt, dacă arunci un ochi la frații de platformă Kia EV6 și Ioniq 5, remarci aceeași conformație, cu bot scurt și habitaclu avansat. Interesant, camuflajul este ”cocoșat” în zona hayonului, trădând prezența unui eleron. Hyundai a decis, deci, să păstreze cât mai multe elemente vizuale de la Prophecy. Stopurile vor fi, de fapt, o bandă continuă de LED-uri aidoma celei de pe crossoverul Ioniq 5.

Hyundai Ioniq 6 – tehnica

La baza lui Ioniq 6 va sta platforma E-GMP dedicată propulsiei electrice. Aceasta le va permite coreenilor să ofere o versiune mai ieftină, cu un singur motor pe spate, și una de top cu două motoare și tracțiune integrală. Arhitectura cu 800 V va asigura o încărcare rapidă și o eficiență crescută. La fel ca și în cazul Kiei EV6, cel mai apropiat model dpdv conceptual, și Ioniq 6 ar putea permite încărcare cu 240 kW și autonomii maxime de ordinul a 500 km.

Hyundai Ioniq 6 autoexpert.ro

Oricum, pentru cifre certe va trebui să așteptăm prezentarea oficială. Inițial, începerea producției fusese plănuită pentru martie 2022, dar, între timp, a fost decalată cu 3 luni. Oricum, asta înseamnă că în foarte scurt timp vom afla totul despre versiunea de serie.

foto: drivingelectric.com

Adaugati comentariu