Hyundai, Kia și Canoo vor dezvolta o nouă arhitectură EV

Hyundai, Kia și Canoo vor dezvolta o nouă arhitectură EV

Hyundai Motor Group și startup-ul american Canoo au anunțat un parteneriat pentru a dezvolta o nouă platformă electrică. Aceasta se va baza pe designul scalabil al companiei din Los Angeles, fiind dedicată viitoarelor modele EV și PBV de la Hyundai și Kia.

Grupul Hyundai a ales această soluție proprietară de tip „skateboard”, de la Canoo, pentru a simplifica și standardiza procesul de dezvoltare. Astfel, compania sud-coreeană se așteaptă ca noile modele EV și PBV (purpose built vehicle) să fie mai accesibile ca preț. Ideea este asemănătoare și altor realizări din industrie – cum ar fi MEB de la Grupul VW. Și tot de o arhitectură tip „skateboard” vrea să se folosească și Ford. Constructorul american are o investiție majoră în startup-ul Rivian și a dezvăluit recent că acesta va construi pentru Lincoln primul său model complet electric.

Înapoi la Hyundai Motor Group și Canoo, micul startup din Los Angeles se va ocupa de partea de inginerie. Compania americană a dezvoltat o platformă „skateboard” care pune un puternic accent pe integrarea funcțiilor. Astfel, toate componentele îndeplinesc cât mai multe sarcini posibile. Rezultă un design compact și cu o masă redusă, cu un număr mai mic de piese decât în mod curent. În plus, unitatea funcționează în mod independent și poate fi asociată cu orice tip de cabină. Hyundai și Canoo vor să ofere mai mult spațiu interior și o eficiență sporită a costurilor. Compania sud-coreeană estimează că va utiliza noua arhitectură pentru o serie întreagă de modele – de la EV-uri de mici dimensiuni la o întreagă familie de PBV-uri.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top