Hyundai Kona electric vine la Geneva cu autonomie impresionantă

2018-Hyundai-Kona-6

Hyundai Kona electric își va face debutul la Salonul Auto de la Geneva din 2018 și va ajunge în showroom-uri la scurt timp după aceea.

Noul Hyundai Kona a fost dezvăluit în luna iunie, un pas firesc în cursa sud-coreenilor de a-și câștiga o poziție bună pe piața SUV-urilor de clasă mică, iar mașina lor pare destul de convingătoare. Cu numeroase posibilități de personalizare și o imagine îndrăzneață, Hyundai și-a făcut clară poziționarea pe piața atractivă tinerilor.

Lansat cu două versiuni de motorizare de 1.0 litru T-Gdi cu 120 CP, transmisie manuală cu șase trepte și tracțiune față, respectiv 1.6 T-Gdi cu 177 CP, transmsie automată DSG cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte și tracțiune integrală, Kona are șanse să își facă apariția și în versiune diesel. Îl așteptăm însă acum pe electricul Kona, după ce asiaticii au confirmat sosirea acestuia în 2018, la început de martie, la primul salon auto european.

Noul SUV cu alimentare la priză pare să fie o soluție interesantă, pentru că Hyundai promite o autonomie de 390 de kilometri. Acesta va folosi un tren de rulare diferit față de Ioniq EV, cu o baterie mai mare și evident, cu o capacitate mai mare de stocare.

Planurile celor de la Hyundai includ 15 modele eco, inclusiv un hibrid, un PHEV, un EV înainte de 2020. Zece dintre acestea vor ajunge în Europa.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top