Hyundai Kona N: variantă sportivă cu 280 CP pentru SUV-ul coreean

Hyundai mărește familia de modele sportive N cu noul model Kona N: 280 CP.

Hyundai Kona N devine al cincilea model trecut prin tratamentul diviziei sportive N. El se alătură modelelor i20, i30, i30 Fastback și Veloster, toate având versiuni Hyundai N. Compania coreeană anunță că gama modele N și N-Line va ajunge la 18 modele până la finalul anului 2022.

Hyundai Kona N: 280 CP

Așa cu, Hyundai i20 N intră în competiție directă ci Ford Fiesta ST, noul Hyundai Kona N se va înfrunta cu Ford Puma ST. Kona N împartea partea tehnică cu hot hatchul Hyundai i30 N aducând o serie de elemente inspirate din lumea sportului cu motor pe SUV-ul compact.

Pentru motorizare, Hyundai folosește un motor 2.0 turbo cu patru cilindri ce oferă 280 CP și un cuplu maxim de 392 Nm. Puterea este transmisă către puntea față prin intermediul unei cutii de viteze automate cu două ambreiaje și 8 trepte numită N DCT.

Cutia de viteze a fost optimizată pentru uzul sportiv și pe circuit oferind mai multe moduri de utilizare pentru maximizarea performanțelor. Hyundai Kona N poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 5.5 secunde dacă este folosit modul Launch Control. Viteza maximă ce poate fi atinsă este de 240 km/oră. Hyundai Kona N are o masă totală de 1.510 kilograme.

Modelul performant mai este echipat cu un diferențial electronic numit N Corner Carving Differential, sistem ce permite reducerea subvirării pentru o eficiență ridicată în viraje.

La interior, sistemul de infotainment a fost modificat pentru a pune accent pe experiența sportivă. Display-ul central tactil are 10 inch.

Via Hyundai

Adaugati comentariu