Hyundai Kona: Versiune electrică a SUV-ului, cu autonomie de 500 km

Hyundai Kona, primul SUV de clasă mică al casei coreene, va primi o versiune 100% electrică, care se va lăuda cu o autonomie impresionantă: 500 km.

Kona EV, cel de-al doilea model integral electric al producătorului auto coreean după EV Ioniq, va fi lansat în 2018 cu două baterii de capacități diferite, un model de bază cu 39.2kWh și unul de top cu 64.2kWh.

Atunci când este echipat cu bateria mai mare, Hyundai Kona EV este așteptată să ofere o autonomie de peste 500 km (310 mile) conform ciclului oficial de testare UE, care în realitate ar trebui să se traducă în aproximativ 300-350 km (186 – 217 mile). Acest lucru ar trebui să ofere EV-ului coreean un avantaj clar față de rivalii cu experiență, cum ar fi Nissan Leaf.

Diferențele de stil dintre versiunea EV și cea cu motor cu ardere internă ale modelului Kona sunt așteptate să fie minime, iar versiunea alimentată cu baterii va oferi un tratament stilistic diferit în ceea ce privește grila față, care găzduiește și portul de încărcare.

Se pare că Hyundai va folosi un motor electric diferit de cel din Ioniq EV, ca parte a planului companiei de a lansa 15 modele electrificate până în 2020, inclusiv modelele hibride, PHEV, electrice și alimentate cu hidrogen.

Adaugati comentariu