Hyundai Nexo: peste 1000 de unități vândute în Europa

Hyundai a comercializat pe piețele din Europa peste 1000 de unități ale modelului alimentat cu hidrogen numit Nexo.

Hyundai Nexo este SUV ce folosește pile de combustibil pe bază de hidrogen. Modelul coreean a intrat în producția de serie în 2018 și este al doilea model Hyundai ce folosește această tehnologie după SUV-ul ix35 Fuel Cell.

Hyundai Nexo – 1000 de exemplare vândute în Europa

Modelul Hyundai Nexo este asamblat în Coreea de Sud, la uzina din Ulsan. Peste 6000 de exemplare ale modelului Nexo au fost produse anual în 2019 și 2020. Nexo oferă o autonomie oficială de 666 kilometri (măsurată conform standardului WLTP) și emite doar vapori de apă ca element secundar rezultat în urma reacției din hidrogen și oxigen. O alimentare completă cu hidrogen durează aproximativ 5 minute.

Nexo este echipat cu Lane Following Assist, sistemul care reglează automat direcția pentru a menține mașina în centrul benzii de rulare, la viteze de până la 150 km/h, atât pe autostrăzi, cât și în orașe, precum și Remote Smart Parking Assist parchează automat vehiculul sau îl scoate dintr-un spațiu strâmt de parcare, fără ca șoferul să fie nevoit să se afle în mașină.

Hyundai a investit în tehnologia celulei de combustibil pe bază de hidrogen încă de acum două decade. Unul dintre primele prototipuri a fost modelul Santa Fe FCEV prototype. De asemenea, Hyundai a fost primul constructor care a propus un model de serie bazat pe tehnologia FCEV prin intermediul SUV-ului ix35 Fuel Cell lansat în 2013.

Via Hyundai

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top