Hyundai Next FCEV: Noul SUV alimentat cu hidrogen

Hyundai Next FCEV este numele noului SUV alimentat cu hidrogen al casei coreene, al doilea model din istoria companiei ce apelează la tehnologia pilei de combustie.

In comparatie cu predecesorul sau, ix35 FCEV, noul SUV afiseaza un design distinct de al oricarui al model din gama Hyundai si furnizeaza 163 CP (119,7 kW), este cu 9% mai eficient si asigura o pornire la rece la temperaturi mai scazute (-30 grade Celsius).

Hyundai promite o autonomie de aproximativ 800 km (ix35 FCEV, 594 km) cu un plin de hidrogen (conform noului ciclu european de conducere – NEDC).

Inspirata de conceptul FE Fuel Cell, prezentat la Geneva, anul acesta, forma fluida a caroseriei este apropiata de versiunea finala de serie, insa nu definitiva. Modelul final va fi prezentat in ianuarie, la CES Las Vegas. Designul trimite cu gandul la cursivitatea apei, singura substanta emisa de sistemul de propulsie pe baza pilei de hidrogen. Manerele retractabile ale usilor si designul rotilor au fost concepute special pentru reducerea turbulentelor, contribuind la maximizarea eficientei aerodinamice.

La interior, comenzile principale sunt concentrate in jurul a doua ecrane TFT color, layoutul fiind asemanator cu ceea ce ofera in prezent Mercedes. Habitaclul a fost proiectat in culori rafinate, inspirate de natura, completate de un mix din piele si material textil, utilizat pentru tapiteria scaunelor.

Hyundai va prezenta noul SUV alimentat cu hidrogen la inceputul anului viitor in Coreea, iar apoi pe pietele nord-americane si europene, unde este asteptat sa fie comercializat incepand din 2018. Alaturi de Hyundai Next Generation FCEV SUV, pana in 2020, Hyundai va lansa nu mai putin de alte 14 modele eco: cinci hibride, patru plug-in hibride si patru 100% electrice.

hyundai-next-generation-fcev (3)

Adaugati comentariu