Hyundai pregătește mașina ultra-inteligentă

Hyundai roadmap

Hyundai pregătește tehnologia care să-i transforme mașinile în vehicule inteligente. În colaborare cu câteva companii ce activează în domeniul IT, ei dezvoltă tehnologii care vor conecta în viitor mașinile între ele, cu calculatorul de la birou și cu noutățile din oraș, aducând beneficii asupra siguranței și confortului. Sau, așa cum preferă coreenii să spună, vor conecta mașinile cu viața.

Ceea ce încearcă Hyundai să obțină este mai mult decât simpla conectare între vehicule. Scopul coreenilor este să conecteze mașina la toate sursele de informație și s-o doteze cu un sistem atât de avansat de procesare, încât s-o transforme într-un partener al șoferului capabil de cunoștințe infinite. Sistemul se numește ”roadmap” și va fi capabil în viitor să adune, să analizeze și să utilizeze date cu o viteză fără precedent, precum un computer ultraperformant pe roți.

Hyundai roadmap

Acesta va fi structurat pe 4 ramuri: serviciul inteligent de întreținere, rulare autonomă, Smart Traffic și Mobility Hub. Serviciul inteligent de întreținere va diagnostica și rezolva problemele mașinii încă din fază incipientă. Partea de rulare autonomă va conecta autovehiculul la infrastructură și la celelalte autovehicule din trafic. Smart Driving are drept rol evitarea ambuteiajelor prin propunerea permanentă de rute ocolitoare. În final, Mobility Hub va beneficia de un procesor și o interfață avansate, pentru a permite o interacțiune facilă a șoferului cu mașina și cu elementele înconjurătoare.

Hyundai roadmap

Inițial, sistemul roadmap se va axa pe conectarea completă a smartphone-urilor și a altor dispozitive inteligente cu vehiculul, precum și pe extinderea infrastructurii care stă la baza întregului proiect. Importanța mașinii ultra-inteligente este evidentă, iar coreenii au început deja să investească bani grei atât în dezvoltarea tehnologiei, cât și în securizarea rețelelor.

Hyundai roadmap

Adaugati comentariu