Hyundai pregătește noul Tucson pentru Geneva

Tucson | AutoExpert.ro

Încurajați de succesul avut până acum în Europa, coreenii de la Hyundai anunță lansarea oficială a noului lor SUV de clasă compactă la Salonul Auto de la Geneva ce stă să înceapă.  

Hyundai a ales să revină la denumirea pe care modelul a purtat-o până la penultima generație înainte de a trece la nomenclatura numerică, preluând numele de ix35. De la debutul modelului Santa Fe din 2001, Hyundai a livrat peste un milion de SUV-uri către clienții europeni, ceea ce arată încă o dată cât de important este acest segment amplu pentru piața de aici.

Tucson | AutoExpert.ro

Unul dintre principalele argumente ale noului Tucson este designul exterior pe care coreenii îl descriu ca „îndrăzneț și atletic”, subliniat de suprafețele curgătoare, liniile ascuțite, proporțiile curajoase și, nu în ultimul rând, de noua grilă a radiatorului hexagonală specifică mărcii. Ghilimelele se puteau întinde până la finalul propoziției anterioare dar,uitându-ne la poze,putem spune că obișnuita vorbărie a designerilor nu pare tocmai deplasată în cazul lui Tucson.

Tucson | AutoExpert.roInteriorul aduce cu el materiale noi, îmbunătățite, mai moi și mai plăcute la atingere. De asemenea, designul interiorului a trecut printr-un proces îndelungat de testări care au vizat în special ergonomia, astfel încât să ofere o experiență cât mai plăcută ocupanților. Consola centrală este simplă și dominată de liniile orizontale, în timp ce o nouă tapițerie roșu închis (disponibilă doar în unele țări) vine să completeze senzația de interior sofisticat.

Noul Tucson va fi construit pe o platformă complet nouă, oferind spațiu amplu la interior în condițiile în care dimensiunile exterioare nu se schimbă radical. Pe lângă cele cinci locuri în care pasagerii adulți pot sta confortabil, noul Tucson oferă și un volum al portbagajului de nu mai puțin de 513 litri.

Vor exista tot soiul de dotări moderne, mai folositoare sau mai puțin folositoare, precum scaunele încălzite și ventilate, haionul electric ce se deschide automat la apropierea cheii sau un sistem automat de parcare. De asemenea, Hyundai promite și un sistem de navigație nou care este de trei ori mai rapid decât oferta precedentă, oferind și acces gratuit timp de șapte ani la serviciile TomTom LIVE.

Tucson | AutoExpert.ro

În ceea ce privește siguranța, noul Tucson va putea fi comandat cu o droaie de sisteme de asistență – de la frânarea în caz de urgență și până la asistența la păstrarea benzii de circulație sau monitorizarea punctului mort. Există chiar și un sistem care ridică automat capota mașinii în cazul impactului cu un pieton sau biciclist, reducând severitatea impactului pentru acesta din urmă.

Gama de motorizări cuprinde două versiuni pe benzină – 1.6 GDI cu 135 hp și 1.6 T-GDI cu 176 hp – și trei diesel – 1.7 cu 115 hp, 2.0 cu 136 hp și 2.0 cu 184 hp. Motorul turbo pe benzină poate fi cuplat la o cutie manuală cu șase trepte, sau una automată cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte (7DCT). Este important de știut că toate motoarele îndeplinesc normale de poluare Euro 6, iar toate mașinile vor fi produse chiar în Europa, în fabrica din Cehia. Noul Tucson va fi disponibil la vânzare în a doua parte a anului 2015.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top