Hyundai RN30 Concept provoacă Golf GTI la duel

Hyundai RN30 Concept anunță primul hot-hatch al casei coreene. Versiunea de înaltă performanță a noului i30 sosește la Paris.

Recent înființata divizie sportivă N a coreenilor de la Hyundai are planuri îndrăznețe, pregătind un întreg portofoliu de derivate sportive ale actualelor modele.

La Salonul de la Paris, Hyundai anticipează viitorul concurent pentru Golf GTI și Focus ST, bazat pe a treia generație a compactei i30, cu un concept extrem de apropiat de versiunea finală de serie.

Puține sunt elementele cu caracter strict conceptual care deosebesc prototipul Hyundai RN30 de omologul său de serie i30 N: aripi puternic evazate, o pereche de faruri cu iz SF și un eleron supradimensionat, coborât parcă din universul WRC.

Dincolo de elementele stilistice voit exagerate, care vor dispărea în producția de serie, Hyundai RN30 și modelul de stradă i30 N vor apela la serviciile aceluiași motor, un turbo de 2 litri și o putere maximă estimată la cel puțin 250-300 CP.

Potrivit primelor informații, Hyundai va respecta formula rivalului direct Golf GTI și nu va oferi și un sistem 4×4, ci doar tracțiunea clasică față.

Adaugati comentariu